Kryptosvět se otřásá, krach FTX bolí. Další bouřlivý týden na Twitteru. #TYDEN  21. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Kryptosvět se otřásá, krach FTX bolí. Další bouřlivý týden na Twitteru. #TYDEN 21. listopadu

Kryptosvět se otřásá, krach FTX bolí. Další bouřlivý týden na Twitteru. #TYDEN 21. listopadu

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

21. 11. 2022 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Rozdíl mezi Apple Music a Spotify? Kompletní návod pro Mastodon. Nové podvodné vyděračské e-maily. Galactica AI od Meta přežila tři dny. Sandály Steva Jobse prodány. Evernote prodána. Vlna propouštění. RIP Protocol. Podcasty jsou stalé niché

Reklama

Nová forma vyděračských podvodných e-mailů i v Česku. Tvrdí, že máte hacknutý web a pokud nezaplatíte výkupné (v kryptoměně, pochopitelně), zničí vaši reputaci. Nejde o nic jiného, než novou formu vyděračských podvodů o tom, že máte hacknutý počítač a nahráli vás přes kameru (jak děláte neslušné věci).

Nová forma vyděračských podvodných e-mailů i v Česku
i Zdroj: PCTuning.cz
Nová forma vyděračských podvodných e-mailů i v Česku

Na světě je osm miliard lidí. Vychází to z odhadů (PDF) Spojených národů a samozřejmě je nutné to brát s rezervou. Může jich být zásadně méně i zásadně více. Je to stejné jako odhady počtů uživatelů Internetu. Nejen ty celosvětové, ale i v jednotlivých zemích. 

Pátek přinesl hodně zvláštní dění v kancelářích Twitteru. Zavřeno až do 21. listopadu, zaměstnancům znemožněn přístup. Důvod neuveden, předpokládá se, že šlo o paranoidního Muska, který se začal bát více jak tisíce lidí, co v pátek dali výpověď. 

Páteční uzamčení kanceláří má pikantní momentku. Vyhazov dostal člověk, co měl na starosti vstupní karty. Museli ho pak volat zpět, aby se Elon dokázal dostat do kanceláří. To nevymyslíš. Tak obrovskou úroveň nekompetence.


#TYDEN k poslouchání a jak na Mastodon

Jak na Mastodon? Kde a jak si založit účet a jak to funguje? Můžete začít prvním z následujících tipů a pak využít i další dva. Na 365tipech jich je ale už víc. #tyden najdete na @rychlofky@mastodonczech.cz


Internet, webdesign

Raspberry spustili vlastní instanci Mastodon (a běží na Raspberry Pi 4). Krok, který by měla následovat řada firem a organizací. O novinářích a médiích nemluvě.

Na vyhledávací stroj od Apple si počkáme minimálně další čtyři roky.  A neřekl bych, že to bude jen tím, že jim odešel klíčový člověk, co na tom pracoval. Do Google. 

Dobrá otázka. Je Elon Musk zlý, nebo jen hlupák? A ještě lepší odpověď.  Pravdu mají i v tom, že existuje řada příkladů, jak Muskovo fiasko na Twitteru souvisí s jeho pravicovými a krajně pravicovými ideologickými závazky.

Máte osobní web? Nikoliv blog, ale vlastní osobní stránky? Možná je čas je mít. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama