České rozložení vrací úder: Tři české klávesnice zhotovené na přání
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Článek České rozložení vrací úder: Tři české klávesnice zhotovené na přání

České rozložení vrací úder: Tři české klávesnice zhotovené na přání | Kapitola 6

Vlastimil K.

Vlastimil K.

9. 6. 2023 10:00 26

Seznam kapitol

1. Koho tohle může zajímat 2. Unicomp New model M 3. Perixx PERIBOARD 106M 4. Perixx PERIBOARD 407B 5. K předchozímu článku 6. Závěr

Vracím se zpět po roce, jak jsem slíbil v předchozím článku. Byl tak trochu klopotný, a možná proto i často nepochopený. Zkusíme to tedy jinak a ukážu i menší recenzi na některé kousky, které se mi za ten rok povedlo domluvit.

Reklama

Tímto bych ukončil rok plný hledání, psaní emailů, rozebírání starých kusů, frustrace i radosti z částečného úspěchu. Za případné chyby se omlouvám předem, některé věci jsem možná i sám špatně pochytil. Je mi jasné, že budu považován za kacíře, troubu i blázna který řešil neexistující problém u lidí, které to nezajímá.

Celkově jsem se setkal jen s velmi malým ohlasem od kohokoliv – expertů na klávesnice, dotazovaných BFU, od značek, distributorů i prodejců. Nechytají se ani reklamky, které by z toho mohly mít nový sortiment k vypálení i loga zadavatele.

Všem, co tvrdí, že na tak malou cílovou skupinu to nikdo dělat nebude, sem dám SK verzi, která je ještě pro menší cílovou skupinu (a dokonce je tištěná tampoprintem). 

SK verze, některé znaky jsou jinde, ale základ je podobný. Základní Dell klávesnice.
i Zdroj: PCTuning.cz
SK verze, některé znaky jsou jinde, ale základ je podobný. Základní Dell klávesnice.

Tento problém nemá jen čeština, ale i jiné. Za rumunštinou popsanou Cherry G83-6104 bojoval tento nadšenec.

Bylo to tedy vrácení úderu, jak jsem psal v titulku, jen je tak malé, že si jej všimne opravdu jen ten, kdo jej vyloženě hledá. Více se tímto už zabývat nebudu a ani nemám jak jinak to ovlivnit. Ten kdo vyloženě chce, má možnosti, i když ne úplně snadné a dostupné.

Takto popsané klávesnice budou i nadále vzácné jako slepičí zuby, a rozhodně ne pro každého. Možná, že to tak má opravdu být.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama