České rozložení vrací úder: Tři české klávesnice zhotovené na přání
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Článek České rozložení vrací úder: Tři české klávesnice zhotovené na přání

České rozložení vrací úder: Tři české klávesnice zhotovené na přání | Kapitola 2

Vlastimil K.

Vlastimil K.

9. 6. 2023 10:00 26

Seznam kapitol

1. Koho tohle může zajímat 2. Unicomp New model M 3. Perixx PERIBOARD 106M 4. Perixx PERIBOARD 407B 5. K předchozímu článku 6. Závěr

Vracím se zpět po roce, jak jsem slíbil v předchozím článku. Byl tak trochu klopotný, a možná proto i často nepochopený. Zkusíme to tedy jinak a ukážu i menší recenzi na některé kousky, které se mi za ten rok povedlo domluvit.

Reklama

Unicomp New model M

Tento kousek nemám, takže to nebudu nijak rozebírat, jen v rychlosti připomenu. Je to nástupce legendárního modelu M od IBM, který používá i Michal Rybka a Tim Sweeney. Je asi za 120 dolarů. Fyzickou část recenzovalo spousta lidí, textem třeba zde


Nicméně, dám vám sem komunikaci se Keyboard support portal, aby jste již nemuseli tápat, protože v konfigurátoru (ani na fóru) to není. 

Hello,
I like the model M. But I have a few questions.
I need a CES (CZ only, no EN) layout
http://kbdlayout.info/kbdcz/3.50.796.1
It has the same base as the German one. USB wire, beige with black base.

1. Can you make these buttons with this layout?
2. If not (I assume) can you just give me blank (without legends)
buttons to laser mark.
Thanks for your time.
Vlastimil

Tady jsem jim dal odkaz na starou verzi 3.50 (ta má jinak <> ), protože jsem věděl že na původním modelu M existuje. Odpověď mě skutečna překvapila:

Hello,
We do not have this exact layout, but one that is close. I've attached our Czech layout as a pdf. It might be a better keyboard to start with to make modifications to match the layout you've linked.

If you want to order a keyboard with this button set on a New Model M (the model currently available) Add the New Model M of your choice to your cart, then add 2x customization fees (totaling $20) here: http://www.pckeyboard.com/page/product/CUSTOM and write in the text field, "Please convert keyboard to Czech layout UNOM8759"

If you just want the button set, you can order it here: https://www.pckeyboard.com/page/product/CPSET and write in the text field, "104 Pearl/Pebble color Czech layout UNOM8759" (if not Pearl/Pebble, choose another color for the set)

If you want blank buttons, you can find them here: https://www.pckeyboard.com/page/product/KSET

Thank you,
Troy Fletcher

 

Přiložil k tomu tento obrázek: 

Unicomp New model M layout CES CS
i Zdroj: Unicomp
Unicomp New model M layout CES CS

Což je SPRÁVNĚ!!!  Od malé americké firmy vyrábějících tradiční klávesnice jsem to absolutně nečekal, jen jsem jim náhodně zkusil napsat. Za 120 dolarů a s půlročním čekáním tohle nejspíš nebudete kupovat tátovi k Vánocům, ale i tak je to zajímavá možnost. Byl bych moc rád, kdyby ji opravdu někdo objednal a recenzoval.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama