Cities: Skylines – přesně takové mělo být SimCity
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Cities: Skylines – přesně takové mělo být SimCity

Cities: Skylines – přesně takové mělo být SimCity | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

16. 3. 2015 03:00 23

Seznam kapitol

1. Nad SimCity se stáhly mraky 2. Já jsem starosta, kdo je víc? 3. Modeři všech zemí spojte se! 4. Sto malých zlepšováků ke kreativnímu stavění
5. Hra má něco i z klasického malování 6. Všechno souvisí se vším 7. Inspirace Cities in Motion i Tropicem 8. Závěrečné hodnocení hry

Cities: Skylines, klon SimCity, se už několik dní drží na špici žebříčku nejprodávanějších her na Steamu. Vydavatel Paradox Interactive se před pár dny pochlubil, že jde o nejrychleji prodávaný titul v historii společnosti. Je zřejmé, že Cities: Skylines je opravdu kvalitní hra, která kdejaké SimCity hravě strčí do kapsy. Prozradíme si, proč tomu tak je.

Reklama

Základní balík map není velký. Ve hře je předinstalováno pouhých devět map. U jiných her by to byl opravdu problém, jenže Cities: Skylines je hrou zaměřenou na veskrze na kreativní hráče, kterou lze modifikovat nejrůznějšími způsoby.

Už jsem naznačila, že Cities: Skylines obsahuje editor map, ale i editor budov. Tyto editory jsou velmi šikovné a dostatečně rozsáhlé, takže v podstatě cokoliv, co se vám na hře nelíbí, můžete opravit, vylepšit, změnit a následně to také sdílet s ostatními hráči.

Cities: Skylines – přesně takové mělo být SimCity
i Zdroj: PCTuning.cz

Steam Workshop je už nyní k prasknutí zaplněný nejrůznějšími mapami, budovami, ale také mody, které do hry přinášejí nové možnosti. V základu si hru vedle neomezeného množství peněz můžete spustit také v hardcore modu, nebo právě s otevřením všech budov už od začátku hry (vyjma artefaktů, jako jsou speciální budovy, které se i poté váží ke splnění určitých podmínek, což je dobře, protože stále máte za čím jít a i při neomezených penězích co plnit). Psát, co je ve hře zahrnuté, však nemá smysl, protože díky takto otevřeným možnostem jsou mody, mapy a další prvky hry takřka neomezené.

Především map je v nabídce Steam Workshop opravdu velké množství a spousta z nich je opravdu zajímavých. Naposledy mě zaujmula například kompletně předělaná mapa Grand Theft Auto 5 téměř v měřítku 1:1. Los Santos v GTA 5 bylo bohužel co do ekonomické stránky velmi neefektivní, takže abyste si mapu mohli řádně užít, musíte si před jejím spuštěním aktivovat mod nekonečných peněz. V opačném případě se opravdu velmi rychle dostanete do červených čísel.

Cities: Skylines – přesně takové mělo být SimCity
i Zdroj: PCTuning.cz

Mapa Los Santos samozřejmě není jediným pokladem nadšené hráčské komunity Cities: Skylines. Další kousky vám ale vyjmenovávat nebudu. Raději si je sami prohlédněte. Možná se budete divit, co všechno lze vytvořit!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama