Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky

Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

16. 12. 2016 10:00 30

Seznam kapitol

1. Pro vyšší výkon 2. Na data a zálohování 3. Zábava a hry 4. Pro hračičky a kutily
5. Pro útěk do virtuálního světa 6. Pro chytrou domácnost i chytrý život? 7. Tak štastné a veselé

Každý rok si kladu tu samou otázku: Co pěkného pod stromeček pro mě, pro rodinu a pro známé? Někdy jsou volby jednodušší, jindy složitější. Letos jsou vcelku příjemně počítačové. Pro malé a hlavně pro ty velké je v obchodech spousta hraček, které by chtěl dostat snad každý z nás, a tipů je tolik, že to bude chtít pěkně naditou peněženku!

Reklama

Letos se nám roztrhl pytel s drony. DJI Inspire a DJI Mavic vypadají fantasticky, u Mavica ale není jisté, jestli stihne přiletět pod stromeček včas. Pokud ne, možná není od věci odložit Vánoce na pravoslavné Vánoce anebo na Tet nebo Svátek práce anebo podobné jiné příhodné datum, kdy lze Mavica darovat. Vypadá totiž vážně hodně dobře. K vidění je i celá jiná řada dronů a hraček, ale klasické komputerem řízené vrtulníčky podle mě stále excelují.

Pokud jde o výukové hračky, velmi jsem doufal v to, že si s Meccanem postavíme robota, bohužel jeho jednoúčelovost a nemožnost programování spolu s vysokou cenou mě nutí doporučit spíše LEGO Mindstorms, které se do ceny Meccanoida vejde téměř dvakrát, případně můžete kombinovat LEGO Mindstorms s nějakým pěkným LEGO Technics. Je to skvělá stavebnice pro výuku konstrukce a programování zařízení.

Pokud nemáte na stále relativně drahé LEGO Mindstorms, je výborným dárkem začátečnický set s Arduinem, které má tu výhodu, že komponenty pro ně seženete v každé prodejně s elektrodíly. Arduino obecně je fantastický dárek pro technicky nadané a pokročilejší děti každého věku, protože kombinuje programování se stavěním elektroniky a mimo hraní si s komponentami dovolí přímo prototypování jednodušších zařízení.

Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama