Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky

Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

16. 12. 2016 10:00 30

Seznam kapitol

1. Pro vyšší výkon 2. Na data a zálohování 3. Zábava a hry 4. Pro hračičky a kutily
5. Pro útěk do virtuálního světa 6. Pro chytrou domácnost i chytrý život? 7. Tak štastné a veselé

Každý rok si kladu tu samou otázku: Co pěkného pod stromeček pro mě, pro rodinu a pro známé? Někdy jsou volby jednodušší, jindy složitější. Letos jsou vcelku příjemně počítačové. Pro malé a hlavně pro ty velké je v obchodech spousta hraček, které by chtěl dostat snad každý z nás, a tipů je tolik, že to bude chtít pěkně naditou peněženku!

Reklama

Nicméně zpět k oblíbeným tvrdým dárkům. Pokud se zaměřím na vhodné grafické karty pro vaše nudou zmírající potomky, jistě jim udělá radost rozumně výkonná grafická karta pro jejich počítač. Velmi hodné děti asi dostanou pár nových Titanů X za bratru sedmdesát tisíc – plus adekvátní zdroj a případně celou platformu, samozřejmě. Pro ty méně hodné mi připadá jako velmi šikovný dárek nějakou levnější GeForce GTX 1050 Ti anebo GTX 1060 se 3 GB RAM, která kombinuje solidní výkon za přijatelnou cenu. Cokoliv mezi tím závisí na vaší kapse, od AMD mě zaujala pouze RX 480.

Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Výběr z notebooků a ultrabooků je dnes velmi bohatý, pohříchu se v nich těžko orientuji. Lenovo začalo nabízet řadu velmi experimentálně pojatých ultrabooků, mezi které patří nejenom designové Yogy, ale také nově Yoga Book 10, což je velmi zvláštně pojatý stroj s dotykovou klávesnicí, která se může proměnit na velký digitizér pro dodávané pero. To dovoluje digitalizovat obrázky kreslené na papír ležící na digitizéru, čímž trochu připomíná historický IBM ThinkPad TransNote (2001). Yoga Book 10 je přijímán rozporuplně, ale je zajímavý a dost možná atraktivní například pro studenty.

Pokud potomci žijí už v post-PC době, může je potěšit nový PlayStation 4 PRO, který přináší vyšší výkon, HDR a podporu 4K televizí, u vybraných titulů potom až téměř počítačové možnosti nastavení obrazu. V nepravděpodobném případě, že konzoli zatím nemáte – anebo se počet potomků zvýšil a každý žádá svoji konzoli, stojí za uvážení nové slim verze konzolí, konkrétně PlayStation 4 Slim a Xbox One S. Tyhle modely nepřinášejí navýšení výkonu, ale jsou kompaktnější a úspornější a uživateli pozitivně hodnocené.

Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud máte v rodině členy jablíčkářského klanu, ti budou jistě vědět velmi přesně, co chtějí. Pro letošní Vánoce bude mezi nejpopulárnější volby patřit iPhone 7 Plus s unikátním duálním fotoaparátem a také MacBook Pro s Touch Barem. Ten je velice pěkný, nabízí solidní výkon a Touch Bar je opravdu zajímavý, ale z kombinace vysoké ceny a natvrdo vlepené baterky se mi poněkud obracejí vnitřnosti. Osobně se mi nejvíc líbí asi iPad Pro 12“, který je lehoučký, má skvělý displej, výborný zvuk, vysoký výkon a celkově je to asi nejluxusnější čtečka pro barevné časopisy, jakou si dovedete představit. Bohužel, velká písmenka ideální pro slabozraké a podpora grafické tužky tady taky leze do peněz.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama