Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky

Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

16. 12. 2016 10:00 30

Seznam kapitol

1. Pro vyšší výkon 2. Na data a zálohování 3. Zábava a hry 4. Pro hračičky a kutily
5. Pro útěk do virtuálního světa 6. Pro chytrou domácnost i chytrý život? 7. Tak štastné a veselé

Každý rok si kladu tu samou otázku: Co pěkného pod stromeček pro mě, pro rodinu a pro známé? Někdy jsou volby jednodušší, jindy složitější. Letos jsou vcelku příjemně počítačové. Pro malé a hlavně pro ty velké je v obchodech spousta hraček, které by chtěl dostat snad každý z nás, a tipů je tolik, že to bude chtít pěkně naditou peněženku!

Reklama

Pokud jde o virtuální realitu, vidím to jednoduše. V oblasti mobilní VR dominuje Samsung s jejich kombem telefonů Samsung a VR rámečku, který je patrně ve své třídě úplně nejlepší a nejucelenější. Jejich 360 kamera Samsung Gear 360 dnes jednoduše nemá konkurenci, je relativně levná, perfektně funkční a jednoduše použitelná, takže pokud si chcete udělat nějaké pěkné 360 vzpomínky, tak si pořiďte k telefonu Samsung VR rámeček, 360 kameru a monopod a můžete jak fotit, tak natáčet. Kvalita je tak dobrá a cena tak přijatelná, že Samsung jednoduše vypálil rybník konkurentům.

V případě herní VR je neoddiskutovatelným vítězem HTC Vive, které systémem sledování pohybu jednoznačně dominuje nad konkurencí. Nevýhodou je, že jde o systém hodně nákladný, potřebuje dostatečně výkonné PC, potřebuje dostatečně velkou místnost a taky se musíte naučit pohybovat s kabelem, který táhnete po zemi. V oblasti VR pro běžné spotřebitele ale dnes lepší řešení nenajdeme a řada her a zážitků pro něj je prostě fantastických.

Co pod stromeček? Dárek na poslední chvíli podle M. Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud vám nejde o nejlepší řešení, ale řešení nejpraktičtější, je velmi zajímavou, byť kompromisní volbou PlayStation VR. Jde o set o více než polovinu levnější, kterému stačí k chodu standardní PlayStation 4, což je super. Základní PS4 jede ale opravdu na hraně svých možností a to znamená, že hry mají nižší rozlišení a framerate, než by bylo optimální. Je to řešení do značné míry kompromisní, které není přijímáno všemi jednotně a asi není od věci zjistit si možnost vrácení daru, pokud se ukáže, že obdarovanému nesedne.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama