Corsair K95 RGB Platinum XT - Blesková PBT tlačítka
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Corsair K95 RGB Platinum XT - Blesková PBT tlačítka

Corsair K95 RGB Platinum XT - Blesková PBT tlačítka | Kapitola 6

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

15. 4. 2020 03:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Design a provedení 4. Ergonomie a spínače 5. Software 6. Závěr

Corsair připravil novou vlajkovou loď K95 RGB Platinum XT, která má vylepšené mechanické spínače. Nyní jsou ještě rychlejší a ještě citlivější než kdy předtím! PBT klávesy lákají také na ultimátní odolnost a samozřejmě jsou i podsvícené. Individuálně a v RGB, jak jinak...

Reklama

Závěr

Corsair K95 je jméno, které nebereme na lehkou váhu. Dnes testovaná K95 RGB Platinum XT přidává ještě minimálně do názvu superlativy a další lákavé vlastnosti. Jde tedy o perfektní řešení mechanické klávesnice?

Corsair K95 RGB Platinum XT - Blesková PBT tlačítka
i Zdroj: PCTuning.cz

Základem dobré mechanické klávesnice jsou správně zvolené a kvalitní spínače. Cherry je určitě nějakým standardem kvality, takže zde je splněno, ale co varianta MX Speed Silver? Jsou to v podstatě MX Red na steroidech. Kratší dráha, rychlejší aktivace. To má urychlit posloupnost akcí, ale i snížit reakční dobu. Dává to smysl, ale asi jsem už trochu zestárl, protože mě víc vadily překlepy, které se staly ještě víc přítomné než u klasických lineárních spínačů. Nepořizujte tedy na psaní, pokud váš prstoklad není na 110 %. Jste hráči FPS? Pak čtěte dál.

Corsair K95 RGB Platinum XT - Blesková PBT tlačítka
i Zdroj: PCTuning.cz

Cherry MX Speed ale nejsou tím jediným, co tato verze K95 nabídne. Mě osobně nejvíce oslovily samotné klávesy. Jejich ergonomie je nadprůměrná, font podprůměrný, ale materiál je na špici. Jedná se o spojení dvou plastů, konkrétně PBT. Font není jen potiskem, ale skutečně prostupuje celou klávesou. To má za důsledek to, že klávesnici prostě neopotřebujete. Mastné ruce, miliony úhozů a stejně bude pravděpodobně zbývat 99 % materiálu. Škoda toho fontu, který navíc ani není lokalizovaný do našeho jazyka.

Výrobce se také chlubil novým RGB, však je to i v názvu klávesnice. Já vám nevím, ale podsvícený proužek plexiskla na zadní straně klávesnice není něco, nad čím bych se pozastavoval. Pokud vás to láká, tak proč ne, ale pravděpodobně jako hráči budete mít zájem o další vlastnost K95 RGB Platinum XT.

Corsair K95 RGB Platinum XT - Blesková PBT tlačítka
i Zdroj: PCTuning.cz

Extra sada makro kláves přijde vhod. Jejich lokalita je poměrně dobrá, nemusíte se moc natahovat abyste některou stiskli. Tvar kláves se snaží zvýšit ergonomii. Nakonec můžete integrovat tyto makro klávesy i do Elgato strem deck SW.

Nakonec k ceně. Ta se pohybuje okolo 5500Kč. To je slušná pálka i za prémiovou klávesnici. Překonává dnes testovaná varianta K95 konkurenci? Ano, většinu nechává za sebou. Je skoro perfektní, ale jsou zde i mouchy typu obstarožní konektivity. Za tuto cenu očekávám téměř dokonalost, abych mohl klávesnici jednoznačně doporučit. Teď ji mohu jen pochválit, ale rozhodnutí bude na zákazníkovi a tom, zda silná pozitiva překonají pár nedostatků a vysokou cenu.

Corsair K95 RGB Platinum XT - Blesková PBT tlačítka
i Zdroj: PCTuning.cz

Za poskytnutí produktu do testu děkujeme společnosti Corsair

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama