Další padá do prachu: Hraní po streamu Google Stadia (*2019  †2023)
i Zdroj: stadia.google.com
Sítě a Internet Článek Další padá do prachu: Hraní po streamu Google Stadia (*2019 †2023)

Další padá do prachu: Hraní po streamu Google Stadia (*2019 †2023) | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

2. 10. 2022 03:00 17

Seznam kapitol

1. Přichází a odchází 2. Selhání velkého rozsahu 3. Práce účetních? 4. Masový vrah vlastních projektů 5. Další sen v trapu

Google je známý svou štědrou podporou novým projektům – a naprosto nemilosrdnou sekerou, kterou je terminuje ve chvíli, kdy neplní očekávání. Teď si Zubatá přišla pro jejich streamovací službu Stadia.

Reklama

Z mého laického pohledu, bez znalosti jejich dat, by bylo asi lepší projekt odložit, snížit jeho aktivitu a nákladovost a udržovat ho v provozu v nízké aktivitě pro lepší časy, zatímco by se služba vyvíjela a zlepšovala. Pokud Google skutečně věří budoucnosti streamovaného hraní, nemá moc smysl vyhazovat to celé do vzduchu, protože když něco úplně zničíte, tak to pak musíte postavit úplně znova – a to se ztrátou zkušeností, které jste při provozu nasbírali.

Takže vidím v zásadě dvě možnosti: Google buď nevidí budoucnost ve streamovaném hraní, anebo nevidí svoji budoucnost ve streamovaném hraní. Ono je taky možné, že to potenciálně je zajímavá branže a výrobci herního hardwaru, tedy Microsoft, Sony, Nvidia a AMD, mají tak trochu prst na spoušti, protože když vám výrobce herního hardwaru přímo konkuruje svou vlastní službou a vy jste závislí na dodávkách jeho hardwaru, máte prostě strategický problém.

Buď jak buď: Stadia to má za sebou, už má svůj vlastní náhrobeček na googlím hřbitově. Další sen o jednoduchém a snadno dostupném streamovaném hraní je v trapu.

Další padá do prachu: Hraní po streamu Google Stadia (*2019  †2023)
i Zdroj: depositphotos.com
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama