destiny-2-budoucnost-mmo-konecne-i-na-pc
Hry Článek Destiny 2: Budoucnost MMO konečně i na PC

Destiny 2: Budoucnost MMO konečně i na PC | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 11. 2017 03:00 13

Seznam kapitol

1. Budoucnost MMO podruhé 2. Masakr krvelačné legie 3. Už vím, proč střílet 4. Drobné radosti na každém kroku 5. Mrtvý svět, který žije 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

První Destiny vyšlo výhradně pro konzole Xbox One. To se mění společně s druhým dílem, který vedle konzolí vychází také pro PC. Počítačová verze přišla s mírným zpožděním oproti konzolovému vydání, zážitek je však stejně dobrý, ne-li lepší jak při hraní na XONE a PS4. Recenze níže vám prozradí, na co se můžete těšit.

Reklama

Smysl vašemu příběhu nedává pouze hlavní příběhová linka, ale také vedlejší příběhy, jimiž jsou obaleny různé questy. Vedlejší úkoly sice nedosahují takové kvality jako třeba vedlejší úkoly v Zaklínači 3 (omlouvám se za to přirovnání, ale teď mě opravdu nenapadá žádná jiná hra), jsou ovšem natolik zajímavé, že je většinou budete chtít rozluštit už jen kvůli tomu, abyste se dozvěděli, jak to celé dopadne.

Nová dobrodružství, ztracené sektory a Public Eventy proto už nehrajete jenom abyste získali zkušenosti, ale třeba jen z toho důvodu, abyste při nich něco zažili a něco jste se dozvěděli. A to považuji za vůbec největší přednost tohoto pokračování.

Společně s tím hraje Destiny 2 do karet také prostředí, které se od sebe výrazně liší a které typologicky vždycky odpovídá tomu, co řešíte. Na suché grindovací úkoly, které ve hře budily pocit, že jsou tu jen do počtu, rovnou zapomeňte. A to jsou asi dva největší rozdíly Destiny a Destiny 2.

Destiny 2: Budoucnost MMO konečně i na PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejný je naopak celkový sci-fi nádech Destiny i některé designové prvky a rozhodnutí. Hra se stále snaží oslovit všechny skupiny hráčů od casual příznivců, kteří hru otevřou jednou za měsíc, až po hardcore maniaky, kteří s ní budou trávit několik hodin denně.

Úkoly jsou proto rozvrstveny do čtyř nových světů, které se otevírají postupně a do nichž byste měli vstupovat pouze v případě, že dosáhnete na určitý level. Svůj postup samozřejmě můžete uspěchat, potom se však musíte připravit na to, že úkoly v daném světě budou o něco těžší než normálně.

Destiny 2: Budoucnost MMO konečně i na PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Čtyřmi zmiňovanými světy v Destiny 2 jsou:

European Dead Zone – největší svět, který je ve většině případů pokrytý lesem prorostlými troskami měst, či pouze lesy. K tomuto světu dále přísluší rozsáhlé jeskyně a vojenská základna červené legie.

Titan – jeden z měsíců Saturnu, který není světem v pravém slova smyslu. Titan sestává z několika Golden Age platforem, které jsou posazené kousek nad hladinou divokého oceánu.

Nessus – divoká a silně nestabilní planeta, která sestává z horských masivů a strašidelných jeskyní Vex. Tato planeta se mi líbila ze všech planet nejvíc.

Io – měsíc planety Jupiter, na němž při hledání odpovědí naplnila svůj osud Ikora Rey. Io je nejvzdálenější místo, na které se dostali naši lidé. V současné chvíli je okupováno našimi jednotkami.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama