Drtivý úder augmentované reality: Pokémon Go
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Drtivý úder augmentované reality: Pokémon Go

Drtivý úder augmentované reality: Pokémon Go | Kapitola 6

Michal Rybka

Michal Rybka

16. 7. 2016 03:00 30

Seznam kapitol

1. Lov na potvory 2. Co je rozšířená realita? 3. Kultura LSD 4. Spíše hříčky než hry 5. Rafinovanější Ingress: Nějaké bojování o... něco 6. Pokémon Go mění svět

Když se toho rána obyvatelé New Yorku probudili a vyšli před své domy, všude panoval klid a mír. Jen vysoko na nebi byly vidět kondenzační stopy jediného japonského letadla. Protože bylo osamělé, protiletadlová obrana ani nevyhlásila poplach. Najednou se pumovnice letounu otevřela a vypadl z něj malý kulový objekt.

Reklama

První velký AR titul bude Pokémon Go a bude formovat vývoj AR technologií. Snad z něj vývojáři načerpají dost zkušeností na to, aby přestali experimentovat s blbostmi, jako jsou speciální podložky a tokeny pro AR hraní a zaměřili se na to, aby AR hry byly jednoduché a zábavné. Pokémon Go je první rozsáhlý test, co znamená AR hraní technologicky, designově i společensky, protože AR hry nutně zatáhnou do akce i nehráče.

Další generace softwaru i zařízení bude vycházet ze zkušeností nabraných s Pokémony Go a klidně to může znamenat totální konec jak pro Google Glass, tak i Microsoft HoloLens. Naopak to může pozvednout reálný význam technologií jako je Intel RealSense. Další generace telefonů určených pro AR může získat stereoskopické snímače, displej s větší jasovou rezervou a opravdu mohutnou baterku, protože přesně tohle se při hraní venku zatraceně hodí. Nebylo by to poprvé, kdy úspěšná aplikace rozhodla, kudy se bude dál ubírat vývoj.

Nakonec tu máme rady pro hráče Pokémon Go od dlouholetých hráčů Ingressu.

  • Dávejte si pozor na okolí. Nebezpečná je hlavně doprava, ale také se můžete dostat na riziková místa, což mohou být nebezpečné čtvrtě, obtížný terén, ale i celé oblasti (Irák, Antarktida) a navíc hrozí, že vám vypadnou lokační funkce a ztratíte se.
  • Hraje s parťákem. Není od věci, když hrajete s kamarádem, protože „druhý pár očí“ vás může upozornit na kolizi anebo na blížící se riziko. Ideální je seznámit se s hráči v okolí a začít s nimi budovat komunitu.
  • Hrajte s respektem k okolí. Chovejte se slušně, nedělejte nepořádek, respektujte okolí, neblokujte přístupy a cesty a vůbec vnímejte okolí. Jednak můžete okolí obtěžovat, také můžete vstoupit do situací, kterým nerozumíte. Když se pohybujete po nebezpečné čtvrti, mohou vás místní subkultury považovat nejen za možný cíl, ale také ohrožení. To samé platí u policie, která může vyhodnotit vaše chování jako podezřelé, v takovém případě je prý lepší vysvětlit, co děláte. Pokud navštěvujete při hraní nějakou obchodní oblast, doporučuje se využít místní služby a něco nakoupit, aby z toho měli i místní prospěch.
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama