dvojice-dvd-prehravacu-denon-vs-yamaha
Zábava Článek Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha

Štefek Petr

Štefek Petr

4. 7. 2007 01:00 33

Seznam kapitol

1. Denon DVD-1730 - bližší pohled 2. Denon DVD-1730 - hodnocení 3. Yamaha DVD-S661 - bližší pohled 4. Yamaha DVD-S661 - hodnocení

V dnešním článku se podíváme trošku netradičně na dvojici levnějších DVD přehrávačů okolo 6 tisíc, které mohou vyhovět i náročnějším filmovým fanouškům. Jaké jsou dojmy z používání Denonu DVD-1730 a Yamahy DVD-S661 se dozvíme v samotném článku. Překvapivě jsou rozdíly docela podstatné...

Reklama

Design a provedení

Denon DVD-1730 je na první pohled velmi zdařilý po stránce designu, který přesně zapadá do produktové linie Denonu. Jediné, co vás při vybalování z krabice zaujme, je jeho hmotnost, která nepřesahuje 3 kilogramy a člověk lehce nabude dojmu, že si zakoupil pouze obal a nezbedný výrobce mu zbytek do krabičky nepřibalil. V krabici nenajdete bohužel důležitý HDMI kabel a rovněž kabel pro kompozitní signál rovněž budete hledat marně. To je ovšem standardem pro všechny DVD přehrávače této i vyšší cenové kategorie. V balení jsou přítomny pouze základní video a audio kabel.

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz


- klikněte pro zvětšení -

Přední panel přehrávače je plastový, ale v této kategorii nic jiného čekat nemůžete. Plast působí kvalitním dojmem, takže zde si také Denon ostudu neudělal. Ovládací prvky na předním panelu dokáží uřídit základní funkce přehrávače a na větší hrátky zde již máme dálkový ovladač. Zapnutý přístroj signalizuje zelené podsvětlení tlačítka power, který po vypnutí naopak svítí červeně. Obě podsvětlení nepůsobí rušivě ani v nočním provozu, naopak vše vypadá velmi efektně.

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz


- klikněte pro zvětšení -

Displej přístroje zobrazuje údaje velmi přehledně a v této kategorii se jedná o naprostou špičku. Zapnuté HDMI signalizuje dioda umístěná vedle displeje. Mechanika Denonu DVD-1730 je hlučnější pouze při načítání disku a rušivých vjemů při tichém nočním poslechu CD nebo DVD filmu se tedy uživatel nemusí obávat. Mechanika by mohla rychlejší a rychleji reagovat na pokyny.

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz

Přepínání rozlišení (480/720/1080) je řešeno skrze tlačítko HDMI, ale je velká škoda, že výrobce nedal možnost přepínání i na dálkový ovladač. Dále chybí funkce pure direct známá z vyšších modelů  DVD přehrávačů Denon, ale to jako zásadní chybu nelze vidět, protože efektivita této featury je v nižších kategoriích přehrávačů přinejmenším sporná. Zmáčknutím tlačítka odpojíte většinu "nepodstatných" součástí jako je displej a digitální výstupy. Tato funkce je ovšem až součástí modelu DVD-1930 a výše.

Dálkové ovládání

Dálkové ovládání je v rámci možností možné označit za povedené, pokud se týká rozložení ovládacích prvků. Použité plasty a gumová tlačítka působí poněkud levně, ale nebudu hledat hůl, když psa nechci bít. Výsledkem je průměrné ovládání, které je v ruce i poněkud křehčí. Upřímně trošku mi právě tyto zdánlivě bezvýznamné drobnůstky kazí euforii z jinak špičkového provedení přístroje v rámci dané kategorie.

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz


- klikněte pro zvětšení -

Specifikace a konektivita

Konektivita přístroje je příkladná, a tak najdeme jak kompozitní výstup, tak dnes tolik protěžované HDMI, které nám dovolí vést obraz i zvuk v jediném kabelu do televizoru. Pokud budete chtít Denon připojit ke stereo zesilovači, tak na vás zde čeká dvojice RCA cinch konektorů. Dále zde máme S-Video i Video-Out a celou plejádu dotváří optický a koaxiální digitální výstup. Pro starší televizoru zde stále figuruje SCART, takže se není třeba obávat, že by 10 let stará televize tento přehrávač nezvládla.

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz


- klikněte pro zvětšení -

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama