dvojice-dvd-prehravacu-denon-vs-yamaha
Zábava Článek Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha | Kapitola 3

Štefek Petr

Štefek Petr

4. 7. 2007 01:00 33

Seznam kapitol

1. Denon DVD-1730 - bližší pohled 2. Denon DVD-1730 - hodnocení 3. Yamaha DVD-S661 - bližší pohled 4. Yamaha DVD-S661 - hodnocení

V dnešním článku se podíváme trošku netradičně na dvojici levnějších DVD přehrávačů okolo 6 tisíc, které mohou vyhovět i náročnějším filmovým fanouškům. Jaké jsou dojmy z používání Denonu DVD-1730 a Yamahy DVD-S661 se dozvíme v samotném článku. Překvapivě jsou rozdíly docela podstatné...

Reklama

Yamaha je od prvního pohledu zástupce nejlevnější kategorie DVD přehrávačů a její design je ve srovnání s testovaným Denonem DVD-1730 opravdu levný. Šasi modelu DVD-S661 je poměrně subtilní, což není v této kategorii nevýhodou (alespoň není "krabice" ze 3/4 prázdná). Yamaha DVD-S661 nabízí všechny vymoženosti moderního multi-formátového přehrávače, což znamená především HDMI a upscaler (720p/1080i) pro televizory s větším rozlišením.

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz

Přední panel Yamahy DVD-S661 je imitací hliníku a nutno podotknout, že velmi zdařilou imitací. Na přední straně přístroje ovšem najdeme pouze nejzákladnější tlačítka (přehrávání, stopky, pauzy a vysunutí disku), které ovšem nestačí k alespoň částečnému uřízení reprodukce, což znamená, že pokud nám dojdou baterie v ovladači, tak můžeme zapomenout na přeskakovaní skladem či kapitol na DVD disku. Chybějící tlačítka pro rychloposuv a přeskakování tracků jsou pro mne vážným nedostatkem.

Samostatnou kapitolou je USB port, který nám dovolí připojit externí USB flashdisk či jiné zařízení mass-storage (rozuměj zařízení s paměťovou kapacitou pro ukládání souborů). Po připojení můžete směle pouštět skladby ve formátu mp3 či prohlížet fotografie. Tato funkce Yamahy DVD-S661 se zdá velmi přínosnou a hodnotím ji velmi kladně.

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz

Displej Yamahy je bodový a dobře zobrazuje údaje i z větší dálky, ovšem jak jsem již psal minule, většina uživatelů "koukatelů" bude muset řídit reprodukci a orientovat se v ovládání skrze OSD menu na televizoru, které je přeci jen použitelnější. Nyní přejděme k menu. Yamaha by si mohla vzít příklad v rozložení menu a ovládání od některých jiných konkurentů a udělat menu propracovanější a více "user friendly".

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz

Dálkové ovládání

Dálkové ovládání malé a na první pohled sympatické, ale při standardním využívání  je poměrně špatně navržené a tlačítek pro přímé zapnutí nebo vypnutí funkce je poskrovnu, a tak budete velmi často nuceni "proskakovat se" menu. Podobné dálkové ovládání bych čekal u přístroje o polovinu levnějšího. Celková ergonomie dálkového ovladače za moc nestojí a práce s ním je podobná.

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz

Konektivita

Výstupy přístroje jsou řešeny velmi dobře a postihnou skoro veškerá přání potencionálního filmového fanouška s recieverem či stereo zesilovačem. Záměrně píší skoro všechna přání, neboť zde chybí digitální optický výstup, jehož absenci mohou někteří považovat za velkou chybu. Klasika v podobě HDMI, scart a komponentního výstupu zde ovšem je.

Analogový výstup 5.1 zde ovšem budete hledat marně, takže je zcela jasné, že ten kdo by chtěl připojit například aktivní 5.1 reproduktorový set primárně určený k počítači má smůlu. Pokud mají reproduktory integrovaný dekodér prostorového zvuku, pak tento problém odpadá.

Dvojice DVD přehrávačů - Denon vs. Yamaha
i Zdroj: PCTuning.cz

Jen málo z nás přivítají S-video a klasický video výstup, ale jelikož jsou standardem, tak je naleznete i zde. Zástupce digitálního propojení je koaxiální digitální výstup.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama