Elon vs. Zuck hned tak nebude. Kaufland Marketplace prodává padělky a podivnosti #TYDEN 14. srpna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Elon vs. Zuck hned tak nebude. Kaufland Marketplace prodává padělky a podivnosti #TYDEN 14. srpna

Elon vs. Zuck hned tak nebude. Kaufland Marketplace prodává padělky a podivnosti #TYDEN 14. srpna | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

14. 8. 2023 07:00 13

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Zoomu neprošly nové Podmínky užití. Kauza Mamut má nové zcela bizarní pokračování. SSD od SanDisku v problémech. Dan Ackerman žaluje Apple

Reklama

Marketing, komunikace

Někteří tvůrci říkají, že nástroje AI v nich vyvolávají obavy o budoucnost mikroekonomiky miniatur na YouTube. Tvůrci jako MrBeast platí za miniaturu videa až 10 tisíc dolarů. Pro příklad nástroje mrkněte na AlphaCTR (Rest of World)

Elon Musk říká, že X bude financovat účty za právní služby lidí, se kterými jejich zaměstnavatel „nespravedlivě zacházel“ „kvůli tomu, že něco zveřejnili nebo se jim něco líbilo na této platformě“. Což od člověka, co neplatí účty, neplatí lidem, nevyplácí ani slíbené podíly z reklamy tvůrcům, je vcelku pikantní slib. Jako snaha o pozitivní PR možná zajímavé, ale pozitivní vnímání Muska to těžko přinese. (Bloomberg)

  • Tweet Elona Muska „zaplatíme účet za právní služby“ je úplně nová úroveň blbosti (TheVerge)

MrBeast nedávno zažaloval Virtual Dining Concepts, s níž spolupracoval na projektu MrBeast Burger, za údajně nepoživatelné jídlo. Nyní VDC žaluje YouTubera o 100 milionů dolarů a tvrdí, že porušil smlouvu. (Variety)

Elon Musk chce nyní se Zuckerbergem vést „vznešenou“ debatu. Musk v neděli uvedl, že před plánovaným zápasem v kleci se Zuckem bude možná muset podstoupit operaci. Prozatím jde o ne moc vydařené snahy, jak ze zápasu v kleci vycouvat. (Insider)

  • Po nových Muskových tvrzeních o boji Zuckerberg varuje, že „cokoli“, co Musk řekne, nebylo dohodnuto. Musk také řekl, že mu operace zabrání v boji po několik měsíců. (Bloomberg)

Bezpečnost, soukromí, právo

Výzkumníci provedli jailbreak Tesly pomocí neopravitelné hardwarové chyby AMD. Výsledkem je bezplatná aktualizace funkcí. (Black Hat USA 2023, TechSpot)

Polská aplikace LetMeSpy pro sledování telefonů se systémem Android plánuje ukončit činnost do konce srpna poté, co hacker, který do ní v červnu pronikl, smazal data z jejích serverů. Včetně obrovské zásoby dat ukradených z telefonů tisíců obětí. (TechCrunch)

Microsoft po kritice CEO společnosti Tenable, která se zabývá řízením kybernetických bezpečnostních rizik, opravil chybu v Azure, která mohla hackerům umožnit přístup k citlivým údajům. Celé je to přitom hodně alarmující. 30. března došlo k objevu chyby, potvrzení příjmu nahlášení a pak se měsíce nic nedělo. 6. července Microsoft tvrdil, že chybu opravili. Ukázalo se, že nikoliv. Po stížnosti Microsoft tvrdil, že chybu opraví až 28. září. CEO Tenable celou kauzu zveřejnil, protože chyba byla opravdu kritická. A vida, Microsoft to opravil náhle na začátku srpna. (The Record)

Američtí zákonodárci ve jménu bezpečnosti dětí na internetu rychle prosazují agendu zaměřenou proti sexu a projevům, která by mohla brzy zamotat hlavu každému dospělému uživateli internetu. (Platformer)

Britští vědci vycvičili model hlubokého učení, který dokáže ukrást data ze stisků klávesnice zaznamenaných pomocí mikrofonu s celkovou přesností 95 % a 93 % v aplikaci Zoom. (Bleeping Computer)

Pelíšky musí pryč z Ulož.to, potvrdil Ústavní soud. Zmizí i další filmy. Provozovatelé serveru (petacloud, dříve Ulož.to cloud) už dříve označili verdikt za hrozbu pro svobodný internet a podali ještě ústavní stížnost. Otázka je, kdy tahle nedůstojná aktivita skončí. Ulož.to roky dělá maximum, aby se vyhýbalo dodržování zákona. (iDnes)

Zdroje: koncem roku 2020 NSA zjistila, že čínští hackeři mají přístup k japonským obranným sítím, přičemž problém přetrvával nejméně do podzimu 2021. (Washington Post)

Výzkumníci: Severokorejští hackeři umístili zadní vrátka do ruské raketové konstrukční kanceláře NPO Mašinostrojenija nejméně na pět měsíců v roce 2022, aby viděli e-maily. (Reuters)

Intel opravil chybu nalezenou výzkumníkem společnosti Google, která se týká čipů Skylake, Tiger Lake a Ice Lake a která může útočníkům umožnit krádež hesel a dalších tajemství. (Wired)

Interpol zlikvidoval indonéskou platformu „phishing jako služba“ 16shop, která sloužila k vytvoření 150 tisíc phishingových stránek a ohrozila nejméně 70 tisíc lidí ve 43 zemích. (Bleeping Computer)

Dan Ackerman, šéfredaktor časopisu Gizmodo, žaluje Apple, společnost Tetris Company a další, že bez jeho svolení adaptovali jeho knihu o Tetrisu do podoby celovečerního filmu. (Reuters)

Bližší pohled na hackerský útok na britskou volební komisi, který byl zveřejněn devět měsíců po odhalení a který pravděpodobně vycházel z nyní již opravené chyby ProxyNotShell serveru Microsoft Exchange. (Ars Technica, BBC)

Výzkumníci nasadili odhalené servery Windows jako honeypoty pro hackery a zaznamenali 190 milionů událostí a 100 hodin videozáznamů jejich akcí, například instalace malwaru. (TechCrunch)

Poskytovatel hostingu Uberspace stáhl webovou stránku youtube-dl, která odkazovala na software pro ripování YouTube, ale odvolává se proti rozhodnutí německého soudu, který si vyžádal její stažení. (TorrentFreak)

Oblíbený open source projekt Moq je kritizován za tiché shromažďování dat. Moq 4.20.0 z tohoto týdne v tichosti zahrnovalo další projekt, SponsorLink. SponsorLink obsahuje obfuskované DLL, které shromažďují hashe e-mailových adres uživatelů a odesílají je do CDN SponsorLink, což vyvolává obavy o ochranu soukromí. (BleepingComputer)

37 % aplikací třetích stran má vysoce riziková oprávnění. 🔀 Podle společnosti Abnormal Security se od začátku roku zvýšila sofistikovanost a objem e-mailových útoků. (Help Net Security)

VPN jsou pro vzdálený přístup stále riskantní záležitostí. Podle nové zprávy společnosti Zscaler vyjadřují organizace hluboké obavy o bezpečnost svých sítí kvůli rizikům spojeným s VPN. (Help Net Security)

Policie zlikvidovala poskytovatele neprůstřelného hostingu Lolek, zatkla pět osob a zabavila servery, které údajně umožňovaly útoky ransomwaru Netwalker a další škodlivé aktivity. (Bleeping Computer)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama