Elon vs. Zuck hned tak nebude. Kaufland Marketplace prodává padělky a podivnosti #TYDEN 14. srpna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Elon vs. Zuck hned tak nebude. Kaufland Marketplace prodává padělky a podivnosti #TYDEN 14. srpna

Elon vs. Zuck hned tak nebude. Kaufland Marketplace prodává padělky a podivnosti #TYDEN 14. srpna

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

14. 8. 2023 07:00 13

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Zoomu neprošly nové Podmínky užití. Kauza Mamut má nové zcela bizarní pokračování. SSD od SanDisku v problémech. Dan Ackerman žaluje Apple

Reklama

Aktualizované podmínky služby Zoom umožňují (nejenom) školení umělé inteligence na uživatelském obsahu. A také nesmírně široké možnosti využití čehokoliv, co uživatelé na platformě dělají a přenášejí. Prozatím to vypadá, že navíc ani nemůžete odmítnout a vysvětlení PR týmu Zoomu jsou nic neříkající, nebo lépe řečeno, zcela typická pro podobné situace. (Stack Diary)

  • Zoom přepisuje své podmínky užití, aby bylo jasné, že vaše videa nebudou použita k trénování nástrojů umělé inteligence. Konec dobrý, všechno dobré. Než to bude zase špatně. (The Verge)

Casey Newton: Poté, co Elon Musk nesčetněkrát odvolal svá oznámení, musí obchodní média přehodnotit své zpravodajství o X, Muskovi a souboji s Markem Zuckerbergem. A nutno dodat, že nejen o chystaném souboji, ale o čemkoliv, co Elon Musk tvrdí a bude tvrdit. Nelze mu věřit. (Platformer)

Kauza Mamut má nové zcela bizarní pokračování. Vlastník zkrachovalého e-shopu, přes který zmizelo přes 100 000 mobilů, vyhlašuje akci Lovci jablek. Otázkou zůstává, co je tohle za hru. (iRozhlas)

auza Mamut má nové zcela bizarní pokračování.
i Zdroj: PCTuning.cz
auza Mamut má nové zcela bizarní pokračování.

Kaufland Marketplace je místo, kde můžete koupit neuvěřitelné věci za neuvěřitelné ceny. Třeba pěti a vícenásobně drahé telefony od Apple. Prodeje z Polska tam nabízí přes deset tisíc položek velmi nesourodého složení a cen.

Kaufland Marketplace je místo, kde můžete koupit neuvěřitelné věci za neuvěřitelné ceny
i Zdroj: PCTuning.cz
Kaufland Marketplace je místo, kde můžete koupit neuvěřitelné věci za neuvěřitelné ceny

Tohle je prostě dokonalé. Obávám se, že tady Kaufland nezvládá.


Internet, webdesign

Neville Roy Singham, který celosvětově financuje levicová média, úzce spolupracuje s čínskými vládními médii na šíření propagandy. (New York Times)

Podívejte se na archive.today, neprůhlednou službu pro přístup k placenému obsahu, která hostuje 1 000 TB a využívá ruský analytický engine a datová centra v Evropě. Záhadný původce má navíc teoretické stopy i v Praze, ale daleko spíše jde prostě o nepravdivý údaj (Gyrovague)

CNET maže starší články a označuje to za osvědčený postup pro weby „primárně zaměřené na SEO“. Google ale říká, že takovéto čištění za účelem zlepšení SEO „nedává smysl“. A teď kde je pravda? (Gizmodo)

Pohled na časopis Forbes, jeho nesčetné snahy o zpeněžení, jako je seznam 30 pod 30, spor s odbory, hledání kupce a rozmělnění identity mediální značky. (Columbia Journalism Review)

Španělský stroj na blokování pirátských stránek: Blokované domény 2012–2023. Čtvrtletní zpráva S2CPI zveřejněná tento týden ukazuje, že od svého vzniku bylo u S2CPI podáno 843 žádostí o zablokování stránek, ale z důvodů, jako jsou chyby, nedostatečné odůvodnění žádosti a náhlé zmizení stránek, bylo 328 žádostí uzavřeno. (TorrentFreak)

Google: Poměr textu k HTML nemá pro SEO smysl & ignorujte ho. Což je od Google hezké prohlášení, ale z historie už víme, že tyhle jejich moudra jsou často prostě generátor náhodných slov. A stejně tak často vrtění psem. (Search Engine Roundtable)


Hardware

Nvidia představila superčip GH200 Grace Hopper, kombinaci GPU a CPU využívající paměť HBM3e s vysokou propustností, která by se měla začít vyrábět ve 2. čtvrtletí 2024. (Bloomberg)

Recenze Cobra Pro – nová generace herních myší od Razeru (PC Tuning)

PetaPixel: Přenosné disky SSD společnosti SanDisk selhávají tak často, že je již nemůžeme doporučit. Každý, kdo používá přenosný SSD SanDisk nebo WD, by měl postupovat velmi opatrně a zajistit si dostatečnou zálohu dat. Všichni ostatní by měli pokračující výrazné slevy ignorovat. (PetaPixel)

Testy ukázaly, že oprava pro bezpečnostní chybu Downfall u procesorů Intel snižuje výkon až o 39 %. A je uváděn potenciální dopad na výkon až 50 % u pracovních úloh AVX2 a AVX-512 zahrnujících instrukci Gather. (Tom’s Hardware)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama