Threads jsou tu a média miluji Zuckerberga. Nepoučitelní. Americká vláda hacknuta, Microsoft v problémech #TYDEN 17. července
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Threads jsou tu a média miluji Zuckerberga. Nepoučitelní. Americká vláda hacknuta, Microsoft v problémech #TYDEN 17. července

Threads jsou tu a média miluji Zuckerberga. Nepoučitelní. Americká vláda hacknuta, Microsoft v problémech #TYDEN 17. července

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

17. 7. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Nový font v Microsoft365. RIP Intel NUC. Elon Musk miluje Čínu. Co nahradí Twitter? Spor Elona Muska a Marka Zuckerberga je trapný

Reklama

Microsoft tvrdí, že čínští hackeři získali přístup k e-mailovým účtům americké vlády a k některým účtům měli přístup měsíc předtím, než bylo narušení zjištěno. (New York Times, WSJ)

Čínští hackeři prolomili vládní e-maily USA prostřednictvím cloudu společnosti Microsoft (Washington Post)

Společnost Microsoft se snaží zastřít svou roli v 0-days, které způsobily hack e-mailové komunikace (Ars Technica)

Tři bývalí manažeři Foxu litují, že pomáhali Rupertu Murdochovi vybudovat Fox Broadcasting, a tím i Fox News, které označují za „dezinformační stroj“. (Boulder Preson)

Meta uvedla, že přijala „další opatření“, aby zabránila uživatelům z EU v přístupu na Threads, včetně blokování přístupu přes VPN. (TechCrunch)

Sensor Tower: od 8. července do 11. a 12. července klesl denní počet uživatelů služby Threads o 20 % a doba strávená na této službě klesla o 50 % na 10 minut. Similarweb: Od 7. července do 10. července klesl počet uživatelů DAU pro Android o více než 25 %. (CNBC)


Internet, webdesign

Britské mediální organizace tvrdí, že vládní návrhy, které mají přinutit společnosti, aby zákazníkům usnadnily rušení předplatného, jsou „příliš normativní“ a nákladné. Jako zákazník chci stejně okamžitou možnost ukončení předplatného, jako byla okamžitá možnost aktivace předplatného. Co je na tom tak těžké k pochopení? (Financial Times)

Společnost Google potvrdila chybu ve službě Google News, která ovlivňuje provoz vydavatelů.  (Search Engine Land)

Amazon nechce dodržovat evropský zákon o digitálních službách a tvrdí, že nesplňuje definici velmi velké online platformy podle práva EU. Společnost podala odvolání k Tribunálu EU, aby napadla rozhodnutí Evropské komise, že Amazon splňuje kritéria a musí se řídit novými předpisy. (Ars Technica)

To bude zase mrzení: Microsoft zvolil Aptos dalším výchozím písmem pro Microsoft 365 aplikace, nahrazuje Calibri. Aptos byl dva roky k dispozici jako Bierstadt, a teď se můžete těšit na období převykání. (CNBC)

Změna písma: Přišlo nové výchozí písmo společnosti Microsoft
i Zdroj: PCTuning.cz
Změna písma: Přišlo nové výchozí písmo společnosti Microsoft

Mediální manažeři se z těchto testů AI nepoučili. Šéfové médií neustále slibují, že AI bude pro novináře přínosem. 🔀 Ale kdo tyto nástroje skutečně používá – a k čemu to je? A proč už do toho novináři zatahují odbory? (The Verge)


Hardware

Celosvětové dodávky osobních počítačů ve 2. čtvrtletí 2023 meziročně klesly o 13,4 % na 61,6 milionu kusů, což představuje šestý pokles v řadě; pozitivní růst zaznamenala pouze společnost Apple, a to o 10,3 % na 5,3 milionu kusů. (IDC)

Celosvětové dodávky osobních počítačů ve 2. čtvrtletí 2023 meziročně klesly
i Zdroj: PCTuning.cz
Celosvětové dodávky osobních počítačů ve 2. čtvrtletí 2023 meziročně klesly

Intel potvrdil plány na zastavení investic do své produktové řady NUC (Next Unit of Compute), známé především jako malé počítače. (PC World)

Nové předpisy EU nařizují uživatelsky vyměnitelné baterie v produktech Apple. Přesněji, ve všech zařízeních, ne pouze těch od Apple. A týká se to i baterií v elektrokolech či elektrických autech, e-koloběžkách, atd. (Apple Insider)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama