Vyhýbání se zprávám, hrozba pro zpravodajství. Vadí toxicita #TYDEN 7. srpna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Vyhýbání se zprávám, hrozba pro zpravodajství. Vadí toxicita #TYDEN 7. srpna

Vyhýbání se zprávám, hrozba pro zpravodajství. Vadí toxicita #TYDEN 7. srpna

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

7. 8. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Muskova posedlost písmenem X a twitter. Musk krade lidem účty, co se mu hodí. Threads už nefrčí. Čína zakázala ChatGPT. Baldur's Gate 3 válcuje Steam. AFP žaluje společnost X. American Airlines žaluje brněnskou Kiwi.

Reklama

Většina ze 100 milionů lidí, kteří si službu Threads zaregistrovali, ji přestala používat. „Denně se k nám vrací více lidí, než jsem očekával,“ řekl Zuckerberg. Threads možná ztratily mnohem více než polovinu svých aktivních uživatelů. SimilarWeb uvádí, že denní počet aktivních uživatelů služby Threads na platformě Android klesl ze 49 milionů 7. července na 23,6 milionu 14. července a poté na 12,6 milionu 23. července. (Ars Technica)

  • Sensor Tower: počet denních uživatelů Threads klesl 31. července na 8 milionů, což je o 82 % méně než při spuštění. Průměrný denní čas strávený na webu klesl 1. srpna na 2,9 minuty/den, což je o 19 minut méně než při spuštění. (CNN Business)

Skvělé a dlouhé čtení: 25letá posedlost Elona Muska písmenem X vysvětluje, co udělal s Twitterem. Dobré zejména pokud neznáte historii PayPal a některé další souvislosti. (Mashable)

Nový ruský zákon nařizuje, aby internetové platformy od prosince 2023 ověřovaly totožnost nových uživatelů  prostřednictvím státem schválených systémů před udělením přístupu. (TorrentFreak)

Pohled na vyhýbání se zprávám, které je skutečnou hrozbou pro zpravodajství,  protože podle mnoha kdysi loajálních čtenářů a diváků se některá témata zpráv stala neúprosně toxickými. (Washington Post)

AI.com už nesměřuje na ChatGPT. Pozor! Nově je tam reklama a oznámení xAI, což je AI společnost vlastněná Elonem Muskem. Zajímavé na tom je, že AI.com bylo od ledna/února na prodej za vyvolávací cenu 11 milionů dolarů. Kdo je aktuálním vlastníkem, jasné není. (TS2)

AI.com už nesměřuje na ChatGPT
i Zdroj: PCTuning.cz
AI.com už nesměřuje na ChatGPT

Internet, webdesign

Téměř úplná kontrola satelitního internetu společností Starlink vyvolává celosvětový poplach. Na oběžné dráze je více než 4 500 satelitů Starlink, což představuje více než 50 % aktivních satelitů. (New York Times)

Studie: pouhá 2 % „superposluchačů“ Spotify zajišťují v průměru 18 % všech měsíčních streamů umělce, přičemž u největších umělců tento podíl stoupá až na 30 %. (Music Business World)

Tři teorie o tom, jak AI změní zpravodajství: zcela nahradí některá média, bude užitečným nástrojem nebo změní zpravodajské organizace v informační služby. (New York Mag)

People, The Washington Times, MarketWatch a další se nechali nachytat na promyšlený hoax, který tvrdil, že panenky Barbie budou do roku 2030 bez plastů. Většina z nich příspěvky odstranila. (New York Times)

Doomberg, pseudonymní publikace Substack o ekonomických a politických zprávách s více než 150 tisíci předplatiteli, oznamuje, že opouští Twitter a soustředí se na Substack Notes. Ty jsou důstojnou variantou pro ty co chtějí umírající Twitter opustit. Každopádně se 150 tisíci předplatiteli se to dá udělat velmi snadno. (Doomberg)

Brave Search aktualizoval vyhledávání obrázků a videí tak, aby používalo vlastní index Brave, nikoliv index Bing nebo Google. Chybí některé pokročilé funkce vyhledávání. (The Verge)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Milej Zlatej… je elektronický lejstro vo copywritingu, psaní a volnonožkování. Pozor! Jen pro votrlý nátury. Necenzurováno, nemravno a nekorektno.


Hardware

Tento stolní počítač se dvěma počítači je šílený ve více ohledech. Myšlenka nacpat do jedné skříně dva počítače s nejvýkonnějším hardwarem současnosti (a účtovat si za to čistých 7 000 dolarů) je směšná. (Digital Trends, CLX Hathor)

Recenze Keychron Q3 Pro SE: vynikající 80 % mechanická klávesnice s vysokou odolností a profesionálními funkcemi, čtyřmi extra programovatelnými makro klávesami a extra velkým knoflíkem pro ovládání hlasitosti. (Apple Insider)

Keychron Q3 Pro
i Zdroj: PCTuning.cz
Keychron Q3 Pro

Jsou skládací telefony opravdu příliš cool na to, abyste je ignorovali? A je Apple odsouzený k zániku, protože nemá skládací telefon? (MacWorld, TechRadar)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama