UNESCO chce zákaz telefonů ve školách. Everything X. Kryptoměnová rally ochlazuje #TYDEN 31. července
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek UNESCO chce zákaz telefonů ve školách. Everything X. Kryptoměnová rally ochlazuje #TYDEN 31. července

UNESCO chce zákaz telefonů ve školách. Everything X. Kryptoměnová rally ochlazuje #TYDEN 31. července

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

31. 7. 2023 07:00 2

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Tesla zmanipulovala přístrojovou desku. Stable Diffusion XL je venku. Hacknuté Norsko. Děravá Tetra. Čas finančních výsledků.

Reklama

Přejmenování Twitteru na X má být cesta k tomu, aby Musk z X udělal Everything App. Co to vlastně je a proč to X nikdy nebude se dá zjistit v Super aplikace? Everything App? Co to je a proč by to teď kdekdo chtěl mít?. Můžete si to i poslechnout v Co je to super aplikace?

Zdroj: Před deseti lety Tesla zmanipulovala přístrojovou desku tak, aby nadhodnocovala dojezd baterie. V roce 2022 Tesla vytvořila „tým pro odklon“, aby potlačila tisíce stížností právě na dojezd. (Reuters, TechSpot)

Ve čtyřech nových studiích, na kterých spolupracovala společnost Meta, vědci zjistili, že algoritmus Facebooku je „vlivný“, ale nemusí nutně měnit přesvědčení. Trochu to kazí vliv Meta na zkoumání, ale i to, že závěr vlastně nic neříká. Jednu věc ale vlastně ano: výzkumníci zjistili komplikované výsledky experimentů s algoritmy Facebooku a Instagramu, které naznačují, že neexistuje žádné snadné řešení, jak tyto platformy opravit. (New York Times)

Twitter/X obnovil účet pravicového influencera s více než 500 tisíci sledujícími, který zveřejnil obrázky sexuálního zneužívání dětí, jež přilákaly přes 3 miliony zobrazení a 8 tisíc retweetů. (Washington Post)


Internet, webdesign

Netflix tvrdí, že omezení sdílení hesel způsobilo více registrací než zrušení registrací. Údaje analytické společnosti Antenna naznačují, že ve dnech následujících po zásahu došlo k dramatickému nárůstu počtu předplatitelů. Kromě USA zavedl Netflix placené sdílení také v Kanadě, na Novém Zélandu, v Portugalsku a ve Španělsku. (The Verge)

Zatímco zastánci otevřeného webu vyjadřují obavy ohledně návrhu Integrity webového prostředí, podívejte se na podobný systém společnosti Apple, který byl dodán v roce 2022, aby se Captchas stal zbytečným. (HTTP Toolkit)

Google uvádí, že měsíčně sledují YouTube Shorts více než 2 miliardy přihlášených uživatelů (v červnu 2022 jich bylo více než 1,5 miliardy) a že YouTube v USA sleduje na televizorech 150 milionů lidí. (TechCrunch)

Indonésie omezuje doménu X.com, která je nyní po rebrandingu Twitteru přesměrována na twitter.com, protože ji dříve používaly stránky s pornografií a hazardními hrami. (All Jazeera)

NASA plánuje ještě letos spustit bezplatnou streamovací službu NASA+ na webu, systémech iOS, Android a streamovacích mediálních zařízeních s původním obsahem bez reklam. (Engadget)


Hardware

Výzkumník Google našel v čipech Zen 2 společnosti AMD zranitelnost, která umožňuje přístup k zabezpečeným informacím, jako jsou šifrovací klíče; společnost AMD očekává, že většina oprav přijde ve 4. čtvrtletí. (Tom’s Hardware)

Evan Blass před zahájením Samsung Unpacked vypustil více než tucet snímků, na kterých jsou vidět Galaxy Z Fold 5, Z Flip 5, nové hodinky Galaxy Watch 6 a tablety Galaxy Tab S9. (Android Authority)

Samsung Electronics představuje pátou generaci skládacích telefonů Galaxy, tedy modely Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5 (Tisková zpráva)

Samsung Galaxy Watch6 a Galaxy Watch6 Classic: inspirace pro to nejlepší, co ve vás je (Tisková zpráva)

Samsung Galaxy Tab S9 posouvá laťku kvality mezi tablety na vyšší úroveň díky nejlepší technologii Galaxy (tisková zpráva)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama