GPT-4 hloupne. Threads uživatele nebaví. Děravý Microsoft #TYDEN 24. července
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek GPT-4 hloupne. Threads uživatele nebaví. Děravý Microsoft #TYDEN 24. července

GPT-4 hloupne. Threads uživatele nebaví. Děravý Microsoft #TYDEN 24. července | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

24. 7. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Šmejdi znovu cílí na seniory. Zemřel Kevin Mitnick. Twitter stále spaluje peníze a přestává být zpravodajským zdrojem. Lidé i média odcházejí.

Reklama

Umělá inteligence

Zdá se, že Brave prodává data chráněná autorskými právy pro trénink umělé inteligence a poskytuje třetím stranám „práva“ na tato data. Indexuje přitom web, aniž by označovali svůj vlastní indexovací robot. (Stack Diary)

Pro-Ron DeSantis super PAC použil v celostátní televizní útočné reklamě v Iowě verzi Trumpova hlasu od AI, která jako by vyprávěla Trumpův příspěvek na sociální síti Truth Social. Nutno dodat, že kvalita hlasu je hodně špatná a je i dost slyšet, že jde o počítačové generovaný projev. (Politico)

Špičkový odborník na umělou inteligenci tvrdí, že většina outsourcovaných programátorů v Indii bude vlivem této technologii do dvou let bez práce. 🔀 Emad Mostaque je nicméně CEO Stability AI, takže podobná prohlášení jsou určitým způsobem PR. A není to navíc poprvé, již dříve řekl, že AI by většinu programátorů do pěti let učiní zbytečnými. (Insider)

Meta uvádí, že Llama 2, její nový open-source LLM s dvojnásobnou délkou kontextu, je k dispozici zdarma pro výzkumné i komerční využití a rozšiřuje partnerství se společností Microsoft. (Meta)

Qualcomm a Meta oznámily, že Llama 2 poběží na čipech Qualcomm v telefonech a počítačích od roku 2024. (CNBC)

V obchodních podmínkách Llama 2 se uvádí, že společnosti s více než 700 miliony uživatelů musí požádat o licenci a uživatelé mají zakázáno používat Llama 2 k vylepšování jiných LLM. (Money Control)

Microsoft oznamuje, že Copilot pro Microsoft 365 bude stát 30 dolarů na uživatele pro firemní účty, a spouští Bing Chat Enterprise, který nabízí soukromí na podnikové úrovni. (Engadget)

Apple vyvíjí vlastní nástroje AI, aby konkuroval například ChatGPT od OpenAI a Bard od Googlu, sdělily Bloombergu zdroje obeznámené se záležitostí. (Insider, Apple Insider)

Studie tvrdí, že výstupy GPT-4 se od března do června zhoršily, ale někteří odborníci nejsou o výsledcích přesvědčeni a vyzývají OpenAI, aby byla ohledně modelů AI méně neprůhledná. (ArsTechnica)

Google testuje nástroj na tvorbu zpráv poháněný umělou inteligencí a nabízí ho zpravodajským organizacím včetně NYT, WaPo a News Corp jako pomocníka pro novináře. (New York Times)

OpenAI přidává v beta verzi pro předplatitele ChatGPT Plus všude kromě Velké Británie a EU „vlastní pokyny“, tedy údaje uživatele, které si má ChatGPT zapamatovat. (TheVerge)


Software

Open-source emulátor GameCube a Wii Dolphin se na Steam nedostane. Jeho vývojáři popírají, že by Nintendo zaslalo DMCA, ale odvolávají se na svůj „dlouhodobý postoj k emulaci". (Dolphin)

GitHub zpřístupňuje Copilot Chat, svého kódovacího chatbota s umělou inteligencí, všem uživatelům Copilot for Business v omezené veřejné beta verzi prostřednictvím Visual Studia a Visual Studia Code. (The Verge)


Mobilní aplikace

Threads, alternativa služby Slack, která s Instagramem vůbec nesouvisí, zaznamenala prudký nárůst stažení. Což tak nějak je pochopitelné, miliony lidí najdou „Threads” a bez přemýšlení si aplikací stáhnou. Otázkou zůstává, kdy právníci Meta vyrazí do boje. (Tech Crunch)

Google po uvedení beta verze v březnu 2023 spouští službu Nearby Share pro Windows, která umožňuje uživatelům přenášet soubory mezi počítači a zařízeními se systémem Android v jejich blízkosti. (Android Authority)

Tvůrci aplikace Camera+ vydávají novou aplikaci pro profesionály. Photon. Prozatím pouze pro iOS. Použitelná zdarma, profesionální funkce za předplatné, 3,99 dolarů měsíčně. (TechCrunch)


Hry

Herní web Z-League nasadil na AI na tvorbu „zpráv“ z příspěvků na redditu. Nekvalitní výstupy, na první pohled rozpoznatelné coby tvorba ChatGPT. Citovaným se to nelíbilo a zkusili podvrhnout zcela vymyšlenou věc. Asi nepřekvapí, že vyšla na Z-League. Ukázka toho kudy se nevydávat, ale také velký otazník ve světle toho, že se Google pouští do AI, který by měla umět psát zprávy. Casey Newton se správně ptá: Co by měly redakce dělat s umělou inteligencí? (Platformer)

Herní web Z-League nasadil na AI na tvorbu “zpráv” z příspěvků na redditu.
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní web Z-League nasadil na AI na tvorbu “zpráv” z příspěvků na redditu.

Po DVD a streamování se Netflix chystá na svůj třetí a zřejmě nejambicióznější počin: videohry. Těch má aktuálně ve své knihovně 67 a 86 jich vyvíjí. (The Ringer)

Sony a Microsoft podepsaly desetiletou smlouvu o Call of Duty na PlayStation. V roce 2022 Microsoft nabídl, že „stávající tituly Activision pro konzole Sony“ budou vydávány až do roku 2027 (The Verge)

Microsoft plánuje 1. září ukončit Games with Gold a 14. září nahradit službu Xbox Live Gold službou Xbox Game Pass Core, která zahrnuje více než 25 her. (The Verge)

Zdarma u Epic Games? Murder by Numbers. Ale co hlavně, The Elder Scrolls Online.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama