Musk a Zuck půjdou do klece. FTC žaluje Amazon #TYDEN ~ 26. června
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Musk a Zuck půjdou do klece. FTC žaluje Amazon #TYDEN ~ 26. června

Musk a Zuck půjdou do klece. FTC žaluje Amazon #TYDEN ~ 26. června

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

26. 6. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Zrušení digitálního předplatného je těžké. Český Rozhlas napaden #ransomware. Model streamování v televizi je nefunkční. Updatujte routery Asus. Celebrity budou mít v reklamách své AI dvojníky. OpenAI lobbovala u EU.

Reklama

V kauze Mammoth bylo dlouho ticho, takže se to asi v Plus4U rozhodli napravit jednostranným „shrnutím“ celé kauzy. V něm všechno svalují na (nezvěstného) Janouška a dva manažery z T-Mobile a jednoho z J&T, tak trochu v kauze zločinného spiknutí. Věřit tomu můžete, stejně jako nikoliv. Pikantní zjištění? Jde o 350+ tisíc kusů hardware, kde 245+ tisíc kusů jsou sluchátka Airpods. Jak mamut v porcelánu. (Plus4U)

Zrušení digitálního předplatného je těžké. To se mění, píše Wall Street Journal. Zapomněli zdůraznit, že zrušit WSJ je možné jen telefonátem na zákaznickou linku. Pořídit si to můžete kliknutí, zrušit je skoro nemožné.

Český Rozhlas napaden #ransomware. Přišel o webová data, články, fotky, audia. Web běží v nouzovém režimu a nutno dodat, že šlo o útok na externí firmu u které má Český Rozhlas weby. Tedy o Algotech a nutno dodat, že ztraceny byly i zálohy, což se poněkud obtížně chápe. (iRozhlas)

Model televizního streamování je nefunkční. A také nezmizí. Pro Hollywood to bude hororová podívaná. (Vulture)

Používáte Signal, WhatsApp, Wire, Silence, ProtonMail, VPN, Tor či šifrujete? Ve Francii vás mohou označit za teroristu. Kromě kriminalizace šifrovaných komunikačních prostředků se v tomto případě kriminalizuje také počítačová gramotnost. (La Quadrature du Net)


#TYDEN k poslouchání

Mírně netradiční díl, víc upovídaný a tak víc ke čtení, pokud nechcete jen poslouchat. Méně odkazů. Hodně poděkování. Všem co platíte za obsah. Sdílet placený obsah? Co s tím placením za obsah vůbec?


Internet, webdesign

Konečně vydali pravdu o dezinformacích. Výzkum promořenosti dezinformacemi dopadl dobře. Čas posunout zpolitizovanou debatu. (Médiář)

Fungují carousely na homepage? Odpověď včetně doměřených dat najdete v Změřeno: Carousel na homepage

DPReview bude žít. Společnost Gear Patrol koupila DPReview od Amazonu poté, co tento maloobchodní gigant plánoval zrušit oblíbené webové stránky pro fotografy. (The Verge)

NetBlocks: nejméně pět ruských telekomunikačních operátorů blokuje Google News a několik dalších poskytovatelů omezuje přístup, protože spor Ruska s vůdcem žoldáků se vyostřuje. (New York Times)

Netflix a Amazon zasílají žádosti o odstranění na základě DMCA týkající se legálních webů. Jedním z nich je Reelgood a Google na základě žádosti dvě zaslané zcela legální adresy odstranil z vyhledávání. (Tech Spot, Torrent Freak)

Ano prosím: Nepoužívejte vlastní CSS scrollbar (Eric W Bailey)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Na #tyden slibuju občas extra obsah, jak zadarmo, tak pro platící. Tak tady je jeden zadarmo. České newslettery (zpravodaje) na LinkedIn


Hardware

Amazon nazývá tento reproduktor „nejmenším reproduktorem s Bluetooth“ na světě. Je v prodeji za pouhých 10 dolarů a váží 60 gramů. Vejde se do kapsy, to rozhodně. A nutno dodat, s Amazonem nemá nic společného. Čína. (Billboard)

Google Pixel Tablet je schopný chytrý displej, který je zároveň tabletem, co je vždy nabitý a připravený, když ho potřebujete. Když pomineme některé zvláštnosti, jedná se o všestranný produkt, který si zaslouží místo ve vaší domácnosti. (Engadget)

Test sluchátek Alienware AW920H, headset s trojím připojením a aktivním potlačením hluku (PC Tuning)

Prodeje Maců vynesly 40 miliard dolarů. MacBooky tvoří neuvěřitelných 77 %. Podle CIRP tvořily MacBooky Pro 43 % prodejů, zatímco MacBooky Air 34 %. (Cult of Mac)

Recenze 15palcového MacBooku Air: Nejlepší je stále nejlepší, jen větší (PC World)

EU chce, aby mobilní telefony opět měly uživatelsky snadnou možnost výměny baterie. Což rozhodně není vůbec špatný nápad.  (The Verge)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama