GPT-4 hloupne. Threads uživatele nebaví. Děravý Microsoft #TYDEN 24. července
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek GPT-4 hloupne. Threads uživatele nebaví. Děravý Microsoft #TYDEN 24. července

GPT-4 hloupne. Threads uživatele nebaví. Děravý Microsoft #TYDEN 24. července | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

24. 7. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Šmejdi znovu cílí na seniory. Zemřel Kevin Mitnick. Twitter stále spaluje peníze a přestává být zpravodajským zdrojem. Lidé i média odcházejí.

Reklama

Marketing, komunikace

Evropský parlament provádí audit reklamy na YouTube od roku 2020 do současnosti poté, co studie tvrdí, že YouTube porušil svá vlastní pravidla pro reklamy na webových stránkách třetích stran. (Insider)

Norský úřad pro ochranu osobních údajů nařídil společnosti Meta, aby od 4. srpna na tři měsíce přestala uživatelům zobrazovat personalizované reklamy, jinak jí hrozí denní pokuta ve výši 89 500 eur. Omezení přichází poté, co Soudní dvůr Evropské unie 4. července rozhodl že Meta nezákonně shromažďovala údaje lidí, aby na ně cílila reklamy bez jejich výslovného souhlasu a na základě „oprávněného zájmu“ firmy. (Politico)

Interní údaje australské televize ABC ukazují, že více než 80 % diváků zpravodajského programu veřejnoprávní televize v 19:00 je starších 55 let a méně než 8 % je mladších 40 let. (Austgralian inacial Review)

Podívejte se na podvodníky na Fiverr, kteří tvrdí, že prodávají články na TechCrunch, z nichž někteří vytvářejí falešné webové stránky jako „důkaz“ a zdá se, že jsou součástí organizovaného zločinu. (TechCrunch)


Bezpečnost, soukromí, právo

Microsoft uvedl, že chyba v zdrojovém kódu umožnila podvrhnout tokeny služby Azure Active Directory (Azure AD) záškodníkovi známému jako Storm-0558, který použil podpisový klíč uživatele účtu Microsoft (MSA) a pronikl do dvou desítek organizací. (Hacker News)

Rusko zakázalo úředníkům a státním zaměstnancům používat zařízení Apple pro „pracovní účely“ poté, co FSB prohlásila, že Apple pomáhal NSA sledovat ruské uživatele iPhonů. (Financial Times)

Ulož.to prohrálo soud kvůli Šarlatánovi. Mělo by zaplatit skoro milion korun za to, že navzdory opakovaným upozorněním nejméně dva roky film umožňovalo stahovat. Soudit se chce dál (Hospodářské noviny, Lupa)

Miliony citlivých e-mailů byly zmeškány na doméně .ML, protože lidé chybně zadali doménu .MIL americké armády. Mali převezme kontrolu nad doménou .ML 17. července. (Financial Times, Insider)

Společnost JumpCloud uvedla, že 22. června hackerská skupina podporovaná státem pronikla do jejích systémů prostřednictvím spear-phishingového útoku zaměřeného na malou skupinu zákazníků. (Bleeping Computer)

Čínský internetový prodejce Temu zažaloval v USA svého konkurenta Shein a tvrdí, že porušil antimonopolní zákony tím, že pomocí hrozeb a zastrašování bránil výrobcům oděvů ve spolupráci s rychle se rozvíjející společností. (Time, Bloomberg)

Conor Brian Fitzpatrick, majitel BreachForums, se přiznává k obvinění z provozování fóra pro počítačovou kriminalitu a držení dětské pornografie – hrozí mu až 40 let vězení a pokuta 750 000 dolarů. BreachForums, spuštěné v březnu 2022, fungovalo jako nelegální tržiště, které svým členům umožňovalo obchodovat s hacknutými nebo ukradenými databázemi, což dalším zločincům umožňovalo získat neoprávněný přístup do cílových systémů. Bylo uzavřen v březnu 2023 krátce po Fitzpatrickově zatčení v New Yorku. (The Hacker News, Data Breaches)

Americký odvolací soud pro devátý obvod rozhodl, že Instagram není odpovědný za porušení autorských práv v souvislosti s vloženými obrázky na stránkách BuzzFeed News a Time. Dva fotografové, kteří podali žalobu na ochranu autorských práv proti Instagramu poté, co se jejich snímky zveřejněné na této platformě objevily na stránkách BuzzFeed News a Time prostřednictvím embeddingu, svůj spor prohráli.(TorrentFreak)

~700K účtů TikTok v Turecku bylo hacknuto před volbami v květnu 2023 prostřednictvím chyby, o které TikTok věděl v roce 2022. TikTok zaznamenal „neobvyklou aktivitu“ v dubnu. (Forbes)

Zátěžový test provedený úředníky EU ukázal, že TikTok není plně v souladu se zákonem EU o digitálních službách před termínem splnění požadavků, který je stanoven na 25. srpna 2023. (Bloomberg)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama