EU chce rozdělit Google. AI neumí vtipy. EU zakáže Huawei a zároveň ho financuje #TYDEN ~ 19. června
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek EU chce rozdělit Google. AI neumí vtipy. EU zakáže Huawei a zároveň ho financuje #TYDEN ~ 19. června

EU chce rozdělit Google. AI neumí vtipy. EU zakáže Huawei a zároveň ho financuje #TYDEN ~ 19. června

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

19. 6. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Apokalypsa na redditu. Google Domains končí. Hackeři zaútočili na zbrojaře z Omnipolu. Disky WD NAS s varováním po třech letech provozu. Rasové a genderové stereotypy na obrázcích od AI. Francie prověřuje Binance.

Reklama

Na Google bude podána oficiální antimonopolní stížnost ze strany Evropské unie, která by mohla vést k novým obrovským pokutám  a zasáhnout jádro reklamní technologie, která zajišťuje většinu příjmů americké firmy. (Bloomberg)

EU v předběžném antimonopolním rozhodnutí navrhuje rozdělení reklamního byznysu společnosti Google (The Verge)

Google riskuje nucené oddělení reklamního byznysu, protože EU tvrdí, že se dopustil šokujícího pochybení (Ars Technica)

Zpráva Reuters o digitálním zpravodajství v roce 2023 konstatuje roztříštěnost ve výběru uživatelů sociálních médií, ale zároveň větší závislost na platformách. Facebook klesá, TikTok roste. (Reuters Institute)

Twitter pozastavuje účty databáze veřejných záznamů PlainSite a jejího zakladatele Aarona Greenspana, který sledoval soudní spory proti Tesle a Twitteru.  Elona Muska prostě nikdo na jeho vlastní platformě kritizovat nebude. Na sliby o svobodě slova zapomeňte. Tady je Muskovo. (CNBC)

Soudní podání: JPMorgan tvrdí, že zakladatelka společnosti Frank Charlie Javice údajně řekla svému týmu, aby nafoukl veřejný počet uživatelů na 4,25 milionu  a považoval návštěvníky webových stránek za uživatele. Nic nového, za uživatele je běžně vydáváno leccos, u Linkedin například počty založených účtů. (FT)

My a dezinformace: Nevím už, kým rodiče jsou / Trápí mě, že nám agresivní řetězové e-maily rozeštvaly rodinu / Byla jsem z táty v šoku, úplně se změnil / Kvůli lidem, kteří vydělávají na dezinformacích, jsem přišel o vztah se svou matkou... Skvělé čtení na Aktuálně. (Aktuálně)


#TYDEN k poslouchání

Vyplatí se platit za modrou fajfku na Twitteru? Měsíc zkušeností. Protože když o něčem máte psát a radit, tak to přece musíte používat a zkoumat. Nový #tyden k poslouchání. Pořád trochu zápasím s nahráváním, tak se rovnou omlouvám.


Internet, webdesign

Společnost Squarespace se dohodla na převzetí Domén Google, včetně přibližně 10 milionů domén. Zákazníci, kteří si zakoupili doménu prostřednictvím Google Workspace, přejdou také do služby Squarespace. Squarespace bude po dobu jednoho roku dodržovat stávající ceny domén Google. Dobrá zpráva? Těžko říct. (SEJ)

Jak „závody ve zbrojení“ odborníků na SEO způsobily, že se vyhledávač Google a web utápí ve zbytečných textech  (The Verge)

Soap2Day, jedna z nejoblíbenějších pirátských streamovacích stránek na světě, nečekaně ukončila svou činnost bez vysvětlení.  (Torrent Freak)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních, co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇


Hardware

Recenze Apple Mac Studia (M2 Max): Znovu naplňuje potřebu rychlosti (PC World)

Disky Western Digital NAS po třech letech blikají „varováním“, i když se nic neděje. Ano, rozumíte tomu správně, uživatele „preventivně“ varují, tedy lépe řečeno straší, aby je přiměli ke koupi nových disků. Nejde o tři roky od „pořízení“, ale tři roky zapnutých hodin. Navíc to v Synology NAS způsobuje problémy, protože disk má příznak „warning“. (Ars Technica)

ASUS Rog Ally RC71L: Výkonem našlapaný PC handheld, který jde po Steam Decku (PCTuning)

Recenze Garmin Epix Pro: menší velikost, větší přitažlivost (a svítilna!) (The Verge)

Apple Vision Pro ukazuje, že současná zařízení AR/VR, jako je Meta's Quest, nejsou dost dobrá na to, aby se prosadila na herním trhu, a potřebují zásadní změnu schopností. Otázka je, proč by se měla prosazovat právě na herním trhu, ale to Ben Evans nevysvětluje.  (Ben Evans)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama