Hra o čas: Jak si free to play pod sebou podřezává větev
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Hra o čas: Jak si free to play pod sebou podřezává větev

Hra o čas: Jak si free to play pod sebou podřezává větev | Kapitola 2

Michal Rybka

Michal Rybka

30. 3. 2019 03:00 28

Seznam kapitol

1. Česká večerka 2. Vložte minci 3. Stroje na peníze 4. Špinavé kšefty 5. Značkové hadry a herák zdarma
6. Mám v tom prachy 7. Efekt české pošty 8. S rozpočtem omezeným 9. Jde to strašně dobře

Při čekání ve frontě na České poště jsem si uvědomil, že free to play hry začínají vypadat víc a víc jako ona: Neustále vás zdržují a nabízejí věci, které nechcete, nechápete a nepotřebujete. Jsou výrobci free to play her stejně zoufalí jako naše skomírající instituce?

Reklama

Kdysi to bylo celkem jednoduché, chvíli jste hráli, pak vám došly životy a hra nabídla vhození mincí pro pokračování, takže jste se na to vykvákli a šli okopávat petržel. Při typickém doplňování životů rychlostí jeden za dvacet minut se vám to za dvě hodiny dobilo, takže jste měli jednu seanci po snídani, jednu po svačině, jednu po obědě, jednu po odpolední svačině a jednu večer. To se nám tak hezky snoubí s vylučovacím cyklem, takže se nedivme tomu, že krycí jméno pro free to play tituly je taktéž „hajzlové hry“.

Hra o čas: Jak si free to play pod sebou podřezává větev
i Zdroj: PCTuning.cz

Omezení gameplaye je zdravé, funguje to jako Screen Time u Apple – máte čas jak na hraní, tak i na práci a na rodinu.

Takto ale F2P samozřejmě zamýšleny nikdy nebyly. Byly vytvořeny jako digitální verze cracku, která nutí závislé vhazovat další a další peníze a tím ve finále vydělat mnohonásobně více, než by byla skutečná prodejní cena plné hry. A u minority, které se říká „velryby“, to tak skutečně funguje – známe případy, kdy se děcko zmocnilo kreditky rodičů a vysypalo do hry desetitisíce.

A samozřejmě, v poslední době se nám přesunuje zájem děcek do Fortnite. Fortnite je „zdarma“, ale nabízí vylepšení, protože je chcete a jsou cool. A najdete řadu idiotů, kteří flexí nad tím, jak je to cool. (Pro ty z vás, kteří netuší, co znamená „flexit“ – je to nízkointeligenční demonstrace superiority založená na tom, že předvádíte, kolik máte peněz a jak otřesné věci za to můžete koupit. Projděte se kolem ruské podnikatelské čtvrti anebo si pusťte hiphopové klipy a budete v obraze.)

A tak najdeme na YouTube kanály, které se zabývají Fortnite flexingem, kdy šmejdi točí videa o tom, kolik vyklopili ve Forntine peněz do skinů a jaká je to paráda. Zde máme jednoho takového flexvykuka, který předvádí kraviny, které si koupil za 500 USD a jak si toho „užívá“. Osobně nechápu, co je na „užívání si“ u toho, když si koupíte novou texturu a nebo model u panáka, ale asi to frčí, na flexení nasbíral 5,8 milionu obětí na videa tak přelomového obsahu, jako je „Dal jsem 10000 USD svý holce, aby přestala kouřit“, „NEJVĚTŠÍ NELEGÁLNÍ OHŇOSTROJ“, „Točil jsem 24 hodin fidget spinner v jednom kuse“ či „NETOČTE FIDGET SPINNER VE TŘI RÁNO (děsivý)“. Je to zkrátka ten typ debila, kterého byste měli držet od svých dětí stejně jako prodejce hrnců a elektrodek od svých rodičů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama