Jak si Elon koupil Twitter a spustil tím paniku
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek Jak si Elon koupil Twitter a spustil tím paniku

Jak si Elon koupil Twitter a spustil tím paniku | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

30. 4. 2022 23:55 18

Seznam kapitol

1. Nákup za desítky miliard 2. Nebýt umlčen 3. Nejlepší cenzura se dělá sama 4. Svoboda slova 5. Poořád ta lepší možnost

Elon Musk je takový enfant terrible technologického světa. Dělá si, co chce, je hodně nepředvídatelný a spoustu věcí asi nemyslí vážně: Tak například nedávno tweetoval, že si koupí Coca Colu a vrátí do ní kokain. Ale kdo ví, možná to je reálnější plán než dostat do roku 2050 milion lidí na Mars!

Reklama

Ať už je Muskova motivace jakákoliv – a já nepochybuji, že je trochu jiná, než nám oficiálně tvrdí, přijde mi jeho přístup ke svobodě slova daleko soudnější a inteligentnější než fantazie politiků o všeobecném sebepolicajtování. Svoboda slova znamená, že lidi necháte vyjádřit jejich názory, i když jsou naprosto hloupé. Svoboda je v tom, že se můžete vyjádřit a ti druzí s vámi můžou souhlasit, nebo vás můžou odmítnout, anebo se o to můžou soudit.

Dnes se stále více setkáváme u aktivistů nejen s tím, že zcela rutinně odmítají svobodu slova, ale že ji vlastně už vůbec nechápou, že považují přístup „my máme pravdu a ti druzí jsou nebezpečná sekta“ za naprosto normální. Začíná to mít zcela obludné rozměry, například podle „odborníka na postsovětský prostor a dezinformace“ Ruščáka jsou „lidi, kteří podlehli dezinformacím, už ztraceni“. 

Tak já nevím, co s těm dezinformovanými: Čína na ně má převýchovné tábory – a byli v tom dobří, podařilo se jim prý převychovat i posledního čínského císaře. 

Novodobé informační zlo, poháněné všemi těmi trollími farmami a twittery, je patrně podle progresivních odborníků je ale příliš silné a bez úřadů a cenzury ho porazit nelze. 

Já bych to ale osobně raději nechal na Muskovi, on už něco vymyslí. Twitter v jeho rukou možná není ideální, ale je to pořád ta lepší alternativa.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama