Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká... 
i Zdroj: depositphotos
Hardware Článek Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká... 

Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká...  | Kapitola 4

Z. Obermaier

Z. Obermaier

31. 12. 2022 08:00 34

Seznam kapitol

1. Grafické karty 2. Procesorové novinky 3. Pevné disky SSD 4. Monitory (éra OLED začala)
5. Nejlepší hardware roku 6. Propadáky roku 7. Co mne zaujalo a co nás čeká...

Pojďme se v rychlosti podívat na nejzajímavější hardwarové novinky končícího roku 2022. Také si tradičně zavěštíme, co nás pravděpodobně čeká v roce příštím.

Reklama

Celkem zajímavý posun jsme ale zaznamenali na poli monitorů, řekněme spíše na kvalitě monitorů k PC. Na trh se konečně dostala řada 4K monitorů s vyššími obnovovacími frekvencemi a dokonce jsme se dočkali i několika modelů s OLED, které v kvalitě zobrazení nemají konkurenci.

Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká... 
i Zdroj: PCTuning.cz

Test Alienware AW3423DW

První vlaštovkou byl prohnutý ultraširoký monitor Alienware AW3423DW, který jsme testovali, a který v podstatě sklidil ovace a nadšení napříč recenzemi po celém světě. Jako druhá novinka tohoto roku se ukázaly monitory s panelem LG, který používají herní monitory Asus. Jeden jsme také testovali (Asus ROG PG42UQ) a výsledky byly perfektní. Také cena nebyla nijak zvlášť extrémní, tudíž i více dostupná pro širší herní veřejnost. Komu je klasický monitor s klasickými rozměry málo, má možnost si koupit naprosto perfektní zobrazovací monitor (TV) s OLED obrazovkou od Samsungu nebo LG. Problém může být pouze vyšší cena a větší rozměry takových monitorů, které začínají až na úhlopříčce 55".

Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká... 
i Zdroj: PCTuning.cz

Test ASUS ROG PG42UQ

Jde-li o pronikání OLED do počítačových displejů, rád bych ještě zmínil notebooky Asus notebooky s panelem OLED. Jako velice zajímavé oceňuji notebooky s OLED a cenou těsně nad deseti tisíci, které uvedl Asus a které, jsou už bohužel vyprodané. Jde o cestu správným směrem, není důvod, proč by měly být displeje OLED výsadou pouze nejdražších notebooků.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama