Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká... 
i Zdroj: depositphotos
Hardware Článek Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká... 

Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká...  | Kapitola 5

Z. Obermaier

Z. Obermaier

31. 12. 2022 08:00 34

Seznam kapitol

1. Grafické karty 2. Procesorové novinky 3. Pevné disky SSD 4. Monitory (éra OLED začala)
5. Nejlepší hardware roku 6. Propadáky roku 7. Co mne zaujalo a co nás čeká...

Pojďme se v rychlosti podívat na nejzajímavější hardwarové novinky končícího roku 2022. Také si tradičně zavěštíme, co nás pravděpodobně čeká v roce příštím.

Reklama

Jako nejlepší grafickou kartu roku musím i přes přes ohromnou spotřebu, problematický napájecí konektor a rozměry cihly samozřejmě ohodnotit GeForce RTX 4090. Jde o nejvýkonnější kartu na dlouhou dobu. Desítky procent nad cokoliv, jiného na trhu. Na poli procesorů bych ocenil, nikoliv vlajkové lodě obou výrobců. Jelikož ty mají samozřejmě výkon, ale jsou dražší a je potřeba k nim mít lepší chlazení a dobrou desku. Osobně se mi mnohem víc líbí nižší modely obou výrobců, které letos uvedli. Zejména Intel Raptor Lake se svými Core i7 a Core i5 nabízejí opravdu hodně za solidní cenu.

Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká... 
i Zdroj: PCTuning.cz

Test GeForce RTX 4090

Monitory už jsem zmínil, kdybych měl zhodnotit, který z těch tří OLED panelů, co jsem testoval, je nejlepší, jednoznačně nejlepší obraz hráčům nabízí monitor Alienware. Neseděl mi ale ultraširoký formát obrazu a prohnutí, jelikož mi prohnutí vyloženě vadí. To je ale pouze můj subjektivní pocit, můžete mít jiný. Když srovnám všechny tři testované monitory obecně, vychází jako nejvhodnější herní monitor model od Asusu. Má ještě solidní rozměry, naprosto geniální obraz, přijatelnou cenu a herní výbavu. Naposledy testovaný model Samsung S95B je už opravdu spíše televizí, ovšem hodně luxusní televizí.

Jaký zajímavý hardware přinesl rok 2022 a co nás v příštím roce čeká... 
i Zdroj: PCTuning.cz

Test Samsung 990 PRO

Testoval jsem také několik pevných disků, a i když nepřinesly nic extrémně zajímavého, přece jenom jsme se ve výkonu mírně posunuli kupředu. Jako nejvýkonnější disk letošního roku se ukázal Samsung 990 PRO. Ten bych v klidu ocenil jako produkt roku na poli SSD.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama