Kanály na Youtube, které se (ne)vyplatí sledovat
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Kanály na Youtube, které se (ne)vyplatí sledovat

Kanály na Youtube, které se (ne)vyplatí sledovat | Kapitola 2

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

13. 5. 2021 03:00 18

Seznam kapitol

1. Ať to sviští 2. Hardware 3. Hry 4. Zbraně 5. Pel mel

Inu, jak pro koho. Každý má jiné preference a zájmy a nepochybně budu v komentářích proklet, počastován nevhodnými přívlastky a exkomunikován. Doporučení, co sledovat, je tak trochu nesmyslné, každý sleduje to, co chce. Ale třeba se trefím do zájmů několika čtenářů a najdou zde něco zajímavého.

Reklama

Hardware

Od motorek k HW. Přece jenom je to naše zaměření, tak hodíme do placu pár maniaků

Linus Tech Tips

Linuse samozřejmě známe všichni. Tento ukvičený otrapa vlastní celou skupinu Linus Media Group, několik kanálů, obchod s doplňujícím zbožím jako mikiny, čepice, nebo láhev na vodu za 30 dolarů (to přímo řve lácí) a kdo ví co ještě. Nicméně, Linuse kanály jsou tvořené profi týmy, čemuž odpovídá technická kvalita a obsah. Záběr je obrovský, od toho jak si Linus něco patlá doma, přes testy HW novinek, až po vysvětlování té či oné technologie.

JayzTwoCents

Jay má co se týče odběrů na Linuse masivní ztrátu (to ale vlastně všichni), ale jeho kanál je také kvalitně tvořený. Jay testuje HW, věnuje se taktování, nebo budování upravených a vychytaných sestav, či radí jak vyřešit různé problémy. Občas přidá video i z nějaké garážové akce – je to totiž petrolhead.

 

Gamers Nexus

Steve Burke je oproti těm dvěma výše naprostý technokrat, který testuje a analyzuje HW do hloubek až k tomu poslednímu atomu. Dobrá byla série videí, kde se navzájem překonávali s JayzTwoCents v taktování a skóre v 3D Marku.

Digital Foundry

Borci z Digital Foundry se zase zaměřují (nejen) na detailní rozbory her a jak běží na různém HW. Kdo zkoumá, jak se dobrat hratelného výsledku nějaké očekávané pařby, s velkou pravděpodobností tu najde analytickou pitvu. Včetně toho, kde výkon mizí, jaké funkce vypnout, nebo co způsobuje úzké hrdlo (obvykle snaha spolknout toho co nejvíc najednou... aha, myslíte u té hry).

 

Testing Games

Srovnávací testy HW ve hrách, což je to nedocenitelná pomoc při výběru, zda upgradovat, nebo co koupit při stavbě nové plečky. Například mám i5–9600K, nechci měnit celou platformu, tak kouknu, jak si stojí proti 9700K nebo i 9900K. A hle, skoro si nijak nepomůžu, vyhozené peníze. Levnější bude tu i5 nahnat na 5GHz. Nebo se rozmýšlíte, kterou RTX koupit (dnes je to jednoduché, žádnou) a tak mrknete, jak si proti sobě stojí v oblíbených titulech.

Phils Computer Lab

A konečně, pro nás geronty (zdar zombux), Phils Computer Lab. Stavby retro HW, testování dobových her, nakupování haraburdí z číny nebo Ebay a spousta nostalgie. Inu, staré dobré časy? Nebo to tenkrát byly obyčejné časy? Každopádně je zajímavé se podívat na dekády staré komponenty, jak se jim dnes daří (nic moc, dědkům).

 

Za zmínku stojí i Hardware Canucks, randomfrankp nebo The 8-Bit Guy, a jistě máte i hromady dalších, které zas neznám já.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama