Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl | Kapitola 3

Jan Preclík

Jan Preclík

4. 6. 2019 03:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod – vzpomínky na minulost 2. Příběh Terezy 3. Jaké je hrát za Terezu? 4. Příběh Johanky 5. Závěr

A Woman´s lot je posledním placeným DLC do Kingdom Come Deliverance. Kromě dlouho očekáveného spin offu – příběhu Terezy – přináší rozšíření Jindrova příběhu o mise od ošetřovatelky Johanky. Poučili se Warhorse z chyb, které doprovázely DLC s Honzou Ptáčkem? Vyplatí se poslední přídavek pořídit?

Reklama

Terezin příběh jsem si doopravdy užíval. Přenesl mě zpátky do vzkvétající Skalice, kde jsem se přeci jen musel zorientovat a naučit se cesty a rozlohu města. Přeci jen, většinu herního času jsem v Jindrově kůži trávil v Ratajích, Sázavě, Talmberku nebo na toulkách českou krajinou. Protože ale Skalice není městečko nikterak veliké, příliš dlouho to netrvalo a při třetí návštěvě už jsem věděl, kudy kam.

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve Skalici jsem si nadšeně pokecal se všemi možnými NPC a dozvěděl se zajímavé věci o zdejším lore, ač rozhovory k žádným questům nevedly. Proti tomu byly moc fajn questy pro Tereziny blízké a kamarády. Questy pro Blanku i Johanku, ač nijak extra dlouhé, byly zábavné a různorodé. Herní prolog byl super a nemohl jsem si ho vynachválit.

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotný vpád kumánů, útěk ze Skalice a prolínání dějové linky s Jindrovou je udělané naprosto perfektně. Celkový příběh Kingdom Come je díky DLC parádně doplněn o dějovou linku Jindrovy nápadnice. Příliš jsem si nezabojoval, ženská na to prostě není stavěná, zato jsem si užíval hru ve stylu plížení, a i na nějaké to tiché zabíjení kumánských nepřátel došlo. Samozřejmě, jako správná dcera mlynáře, jsem si osvojil loupení a odemykání paklíči.

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz

Nad bugy, na které jsme si všichni v téhle hře už zvykli, jsem mávnul rukou. Byly spíše kosmetického rázu. Zamrzelo mě, že v některých videosekvencích byla Tereza oblečena v jejím typickém vesnickém úboru, přestože jsem většinu hry hrál v krásných šatech. Druhou kosmetickou záležitostí byl opět filmeček, kdy Blance na večerní tancovačce chyběl na ruce prsten, který jsem jí opatřil, přestože tvrdila, že si jej vezme a Jindra z něj bude nadšený. V pozdější fázi hry jej zmiňuje i Jindra, přestože ve filmečku se nevyskytnul. 

Bug související se samotnou hrou jsem zaznamenal pouze jediný. Když jsem šel zadním vchodem do skalice, zasekl jsem se o psa, který ve vchodě stál a dvacet sekund s ním zápasil. Žádných dalších bugů jsem si v tomto příběhu nevšiml, což je na to, o jaké hře se bavíme, slušný výsledek. Hra jinak jela bez chybičky a nevzpomenu si, kdy bych kvůli fatální chybě načítal předchozí uloženou pozici.

Gameplay za Terezu není nijak jednoduchý. Vyhnout se nepřátelským kumánům dá občas fakt zabrat a ani zběsilý útěk kolikrát nepomůže. Občas sice jdou zbrzdit stráže útokem chlupáče, ale když se nezadaří, je potřeba pozici opět načíst. Kingdom come ale nikdy nebyla snadná hra a tohle ke stealth stylu hry prostě patří.

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz

Terezčina kampaň v Ženském údělu skvěle uzavírá celý příběh Jindrova univerza. Vytknout se mu dají pouze dvě věci. Dle zpráv na webu, kdy mělo tohle DLC mít herní dobu 10–15 hodin, jsem se po pěti hodinách domníval, že jsem tak v polovině příběhu. To byla ale mýlka. Příběh končí zásadním momentem, který jsme viděli v původní hře. Čekal jsem, že bude ještě o něco delší, přeci jen prostor pro dalších pár Tereziných úkolů v několika nadcházejících dnech zůstal stále poměrně veliký.

Kingdom Come: Deliverance – Ženský úděl
i Zdroj: PCTuning.cz

S tím souvisí i druhá věc – krátká herní doba Terčiného příběhu. Jak jsem zmínil pár vět zpět, tento spin-off jsem proběhl za pět hodin. A to jsem přesvědčený o tom, že jsem nepřeskočil jediný side quest, naopak jsem si se všemi pokecal a ještě jsem v hospodě prohrál pár grošů ve hře v kostky s místním gamblerem a naopak jich pár vyhrál v lukostřeleckých soutěžích.

I přes krátkou herní dobu se ale stále jedná o perfektní doplnění skalických událostí a poznání Terčiných útrap i srdečného charakteru. I kdyby se za tu cenu prodával jen tento přídavek, tak bych jeho koupi doporučil. Bez tohoto spin-offu by mi Kingdom Come přišel nekompletní. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama