Konec světa Google. MAFRA prodána. Budoucnost médií stále nejistá #TYDEN 4. září
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Konec světa Google. MAFRA prodána. Budoucnost médií stále nejistá #TYDEN 4. září

Konec světa Google. MAFRA prodána. Budoucnost médií stále nejistá #TYDEN 4. září | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

4. 9. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Miliardový krach e-shopu Mamut. Trest smrti za příspěvky na Twittteru. BeFake místo BeReal. Spam na BlueSky. OpenAI uvádí na trh firemní ChatGPT

Reklama

Umělá inteligence

Podívejte se na Smallville, virtuální vesnici obydlenou chatboty s umělou inteligencí, kterou vytvořili výzkumníci ze Stanfordu a Googlu, aby vytvořili společnost s „věrohodným lidským chováním“. (FT)

Smart Answers – chatbot s umělou inteligencí, který byl vycvičen pouze na obsahu časopisů Macworld, PCWorld, Tech Advisor a TechHive a 1. srpna byl nabídnut čtenářům těchto webů. A jak možná tak trochu čekáte, nefunguje to jak by mělo. I přes trénink na zcela konkrétních informacích halucinuje. (The Verge)

DoorDash spouští technologii hlasového objednávání s umělou inteligencí a poskytuje restauracím vícejazyčný personalizovaný systém hlasového objednávání bez zmeškaných hovorů a čekacích dob. (Tech Crunch)

OpenAI uvádí na trh firemní ChatGPT s technologií GPT-4, který nabízí lepší ochranu soukromí, výkon a funkce pro analýzu dat; cena „závisí na využití každé společnosti“. (TechCrunch, OpenAI)

Analýza zjistila, že ChatGPT může připravovat politické zprávy zaměřené na konkrétní demografické skupiny voličů , a to několik měsíců poté, co společnost OpenAI prohlásila, že zakáže generování takových materiálů. (Washington Post)

Google DeepMind spustil nástroj na vytváření vodoznaků pro obrázky generované AI. Jde o první velkou technologickou firmu, která jej veřejně spustila poté, co se v červenci v Bílém domě skupina z nich zavázala k jeho vývoji. (MIT Technology Review)

Gannett pozastavuje používání nástroje umělé inteligence Lede AI k psaní sportovních článků o středních školách poté, co se v článcích nejméně v jednom z jejích deníků objevilo několik závažných chyb. (CNN)

OpenAI podává návrh na zamítnutí dvou podobných žalob od autorů knih, kteří tvrdí, že OpenAI porušila autorská práva, uvádí, že autoři „nesprávně chápou rozsah autorských práv“. (Ars Technica)


Software

WhatsApp spouští prostřednictvím svých webových stránek novou nativní aplikaci pro macOS, která se brzy objeví v App Store a která umožňuje osmi uživatelům připojit se k videohovorům a 32 uživatelům ke zvukovým hovorům. (TechCrunch)

Microsoft plánuje řešit „nezamýšlené chování“, které ve Windows 11 již několik měsíců způsobuje vyskakovací okna s upozorněním podobným malwaru , která propagují vyhledávání Bing v prohlížeči Chrome. (The Verge)

Microsoft plánuje od 1. října oddělit službu Teams od služeb Microsoft 365 a Office 365 v Evropě a místo toho nabídnout Teams podnikům za 24 eur ročně. (BetaNews, Microsoft)

Nejnovější snahou Microsoftu konkurovat dominantnímu prohlížeči Google Chrome je odstranění funkcí z vlastního prohlížeče Edge – namísto jejich přidání. Očesat to přerostlé monstrum by rozhodně neuškodilo, ale důvod přejít na Edge neexistuje. Když už opustit Chrome, tak lépe jít do Firefoxu. (TechRadar)


Mobilní aplikace

Samsung spouští aplikaci Samsung Food, „personalizovanou“ aplikaci pro jídlo a recepty na bázi umělé inteligence v osmi jazycích a 104 zemích, která čerpá z více než 160 tisíc receptů ze služby Whisk zakoupené v roce 2019. Snad to dopadne lépe než poslední AI navrhující kuchtit jedovaté a nebezpečné věci. (Engadget, Samsung)

BeFake s umělou inteligencí je skutečná aplikace, ne parodie na BeReal... a získala 3 miliony dolarů. Osobně bych asi BeFake principu dal přednost před nesmírnou nudou BeReal, ale cesta vede k spíš k zrušení sociálních sítí. (TechCrunch)


Hry

Sony plánuje 6. září zvýšit ceny ročního předplatného služby PlayStation Plus: 🔀 Essential z 60 na 80 dolarů, Extra ze 100 na 135 dolarů, Premium ze 120 na 160 dolarů. 
(The Verge)

Recenze Armored Core VI: Fires of Rubicon, frenetické akční jízdy s pořádnou hloubkou (Hrej)

Pohled na Starfield, hru společnosti Bethesda od Microsoftu 🔀 s 1 000 prozkoumatelnými planetami, která se po 10 měsíčním odkladu objeví 6. září, protože Microsoft potřebuje hit pro Xbox. (New York Times)

Zdarma u Epicu můžete mít Cave Story+. Ve výprodeji se najde leccos za zajímavé ceny. Days Gone, Hogwards Legacy, God of War …

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama