Přichází autokratická realita. Nebezpečný WinRAR  #TYDEN 28. srpna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Přichází autokratická realita. Nebezpečný WinRAR #TYDEN 28. srpna

Přichází autokratická realita. Nebezpečný WinRAR #TYDEN 28. srpna

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

28. 8. 2023 07:00 1

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Elon Musk konzultuje s Kremlem. AnonFiles po dvou letech končí. Microsoft přináší do Excelu Python. Dropbox končí s neomezenou možností. Instagram: drogy, ukradené kreditní karty, hacknuté účty..

Reklama

Jak Musk, Thiel, Zuckerberg a Andreessen – čtyři miliardáři a technoligarchové – vytvářejí alternativní, autokratickou realitu. V úryvku ze své nové knihy Konec reality autor varuje před prokletím umělé inteligence a transhumanismu a předkládá morální argumenty proti superinteligenci. (Vanity Fair)

Zatímco velké technologické společnosti nutí zaměstnance vracet se do kanceláře, některé společnosti, jako Atlassian, Airbnb, Dropbox a Twilio, zůstávají neochvějnými zastánci práce na dálku. (Bloomberg)

Elon Musk před zveřejněním proruského mírového plánu pro Ukrajinu na Twitteru uvedl, že měl konzultace s Kremlem. O telefonátu s Putinem informoval i USA, ale veřejně to popřel. (Bloomberg)

Rozhovory s více než 30 spolupracovníky Elona Muska a desítkami dalších lidí podrobně popisují jeho rostoucí moc, dětství, kariéru, politiku, roli v ruské válce na Ukrajině, ... (New Yorker)

Čtyři odchovanci Motherboardu, včetně bývalého výkonného ředitele Jasona Koeblera, zakládají technologickou publikaci 404 Media, která se zabývá hackingem a dalšími tématy. Předplatné činí 10 dolarů měsíčně nebo 100 dolarů ročně. (New York Times)

Experiment. #TYDEN je na BlueSky jako @tyden.bsky.social. Pouze v angličtině, s ohledem na charakter služby.

Požadavek čínské vlády: Zaměstnanci Oracle, kteří prověřují zdrojový kód TikToku, sedí u stolů pod kamerami kontrolovanými TikTokem. (Forbes)


Internet, webdesign

Odborníci varují, že blokování důvěryhodných zpravodajských kanálů v Kanadě společností Meta a případně i Google zhorší dezinformace, protože svět se blíží „propasti“ obsahu s umělou inteligencí. (Toronto Star)

Těžko říct, zda se Wirecutter stal méně spolehlivým, vzhledem k nárůstu napodobitelů, změnám na internetu od roku 2011 a poklesu důvěry v instituce. Související téma je, zda je možné věřit recenzím v odborných časopisech. (The Atlantic)

Youtube zakulacuje rohy. Těžko říct, proč to dělá. (The Verge)

AnonFiles po dvou letech končí a nabízejí doménu ke koupi. Uvádějí k tomu: jsme unaveni z extrémního množství lidí, kteří službu zneužívali, a z bolestí hlavy, které nám to způsobuje. (AnonFiles)

AnonFiles po dvou letech končí
i Zdroj: PCTuning.cz
AnonFiles po dvou letech končí

Statistiky vyhledávání Google pro rok 2023. Jedna podstatná je, že pouze 0,44 % uživatelů přejde na druhou stránku výsledků Google. A neuškodí vědět, že více než 50 % vyhledávání na Googlu končí bez kliknutí. (Addictive Tips)

Rok 2022, ale stále platí: Proč váš blog stále potřebuje RSS. A novější najdete na 365tipech v Je čas se vrátit k RSS čtečkám. Čtěte jen to co chcete a po svém (Paolo Amoroso)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Daniel Šturm, který už chvíli tvoří moc povedený newsletter na Linkedin, se nechal přesvědčit a má i podstatně otevřenější verzi na Substacku. (Daniel’s Substack)


Hardware

Nejnovější zpráva Counterpoint Research o trhu chytrých telefonů v USA přináší pochmurné čtení o boji Androidu proti iOS. Ve 2. čtvrtletí 2023 měl iPhone podíl 55 % trhu, o 10 % více než před rokem.  Samsungu mezitím patřilo pouhých 23 % trhu (meziroční pokles o 5 %), přestože v 1. a 2. čtvrtletí uvedl na trh řadu Galaxy S23 a několik telefonů Galaxy A. (Android Authority)

Sluchátka AirPods Max mohou selhat nebo náhle přestat fungovat kvůli potu uživatelů nebo kondenzaci vody uvnitř náušníků, což Apple veřejně nepřiznal. Právníci společnosti Apple argumentovali tím, že rozzlobený zákazník „zamlčuje podrobnosti“ o takzvané „procházce“, při níž se v jeho sluchátkách AirPods Max vytvořila kondenzace, a že vlhkost ve vlajkových sluchátkách společnosti je jednoduše „znatelnější“ než v modelech konkurence. (404 Media)

Sony představila handheld PlayStation Portal a nová sluchátka. Známe i cenu (Hrej)

Samsung představuje Odyssey Neo G9 57“, první herní monitor s rozlišením Dual UHD na světě (tisková zpráva)

Samsung představuje Odyssey Neo G9 57“
i Zdroj: PCTuning.cz
Samsung představuje Odyssey Neo G9 57“
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama