Kulturně citlivější GTA? Snad ani raději nechtít vědět, co tím myslí #TYDEN 1.srpna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Kulturně citlivější GTA? Snad ani raději nechtít vědět, co tím myslí #TYDEN 1.srpna

Kulturně citlivější GTA? Snad ani raději nechtít vědět, co tím myslí #TYDEN 1.srpna | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

1. 8. 2022 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, telegraficky, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Meta se změnami Instagramu hraje své obvyklé PR hry. Knotweed odhalen. Zrušit přestupnou sekundu? RIP Car Thing. Zanikne Stadia? Děravý Twitter. Facebook přestane platit médiím za zprávy. Padělky knih

Reklama

Sociální sítě

Video ze hry Stray vedlo k zablokování účtu na Twitteru. Neškodné video Twitter označuje za Porušení pravidel, která zakazují zveřejňování nebo sdílení soukromě vytvořených/šířených intimních médií bez výslovného souhlasu dotyčné osoby. Tedy za něco jako revenge porn.

Buďte v klidu, Instagram bude podporovat i nadále fotky, říká šéf Instagramu. Instagram se naplno vrhlo do videí, všechno bude Reels a uživatelé, včetně těch prominentních, se bouří.

Končí sociální sítě, tak jak je známe posledních, řekněme deset let? V Sunset of the social network konec rozebírají, včetně popisu probíhajících změn.

Facebook neukazoval komentáře na Stránkách, uživatelé správce obviňovali z cenzury. Přitom šlo o další chybu Facebooku. Ten je roky proslulý tím, že není týden, aby něco nebylo nefunkční.

Instagram se začal dotazovat na rasu a etnický původ. Meta tvrdí, že to pomůže udělat aplikaci férovější a více inklusivní. Realita bude, že to o vás Facebook dodnes nezjistil a zoufale to potřebuje pro cílení reklamy.

Twitter Blue zdražuje. Z 2,99 na 4,99 dolarů. Už předtím to bylo drahé.

Čínská vláda chtěla na TikToku „skrytý“ účet cílící na Západní svět. TikTok to odmítl. Těžko se tomu věří, spíš to vypadá jako PR aktivita snažící se zlepšit obraz.

Startupy a ekonomika

Google prodává pokročilé AI do Izraele. Objevují se vážné otázky okolo zneužití.

Amazon Prime v Evropě zdraží, zvyšují se náklady.

Spotify používá měsíčně 433 milionů uživatelů (MAU), 19% čtvrtletní růst. 188 milionů platících, 14% růst. Za Findaway, Podsights, Chrtable a Sonantic zaplatili celkem 295 milionů dolarů.

Shopify propouští zhruba deset procent stavu. Sázka na růst v pandemickém období nevyšla.

Meta poprvé od svého vstupu na burzu (2007) vykázala meziroční pokles čtvrtletních příjmů. Tržby činily 28,82 miliardy dolarů, 1% pokles oproti 29,07 miliardy dolarů ve 2Q 2021.

Facebook přestane platit vydavatelům novin v USA. Likvidace médií pokračuje.

Switchboard, aplikace pro spolupráci, která kombinuje videokonference a digitální tabule, získala 25 milionů dolarů v sérii A s oceněním 200 milionů dolarů.

Elon Musk a Twitter se u soudu sejdou 17. října.


E-knihy

Na Amazonu bují obchod s padělky knih. Podvodníci „klonují“ knihy z PDF a Amazon je aktivně zviditelňuje a dodává.

Na Amazonu bují obchod s padělky knih.
i Zdroj: PCTuning.cz
Na Amazonu bují obchod s padělky knih.

#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé “zprávičky” se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama