RIP Metaverse. Montana zakázala TikTok. Google bude mazat účty #TYDEN ~ 22. května
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek RIP Metaverse. Montana zakázala TikTok. Google bude mazat účty #TYDEN ~ 22. května

RIP Metaverse. Montana zakázala TikTok. Google bude mazat účty #TYDEN ~ 22. května

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

22. 5. 2023 07:00 4

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Twitter podlehl Erdoganovi. 10 let po Snowdenovi. Neeva to balí. Hlasové podvody s AI. MůjDům – nejděsivější modifikace Doom. Levné čínské televize prošpikované malwarem. Je tu další ročník ankety Podcast roku.

Reklama

Bývalý vedoucí pracovník ByteDance v USA žaluje společnost za neoprávněné propuštění a tvrdí, že ByteDance ukradla obsah svých konkurentů a poskytla Komunistické straně Číny „nejvyšší přístup“. Krást obsah se mělo v počátcích, hlavně z Instagramu a Snapchatu. Vyhazov měl dostat právě proto, že si na to stěžoval. (New York Times)

Twitter podlehl Erdoganovu tlaku a v předvečer voleb umlčel klíčové hlasy v Turecku. Koho zablokovali, sdělit odmítá. Je vhodné připomenout, že tamní vláda znepřístupnila Twitter kompletně po nedávném zemětřesení. (Turkish Minute)

Twitter podlehl Erdoganovu tlaku
i Zdroj: PCTuning.cz
Twitter podlehl Erdoganovu tlaku

RIP Metaverse. Nekrolog nejnovějšího výstřelku na technologickém hřbitově. (Insider)

Americká Montana zakázala TikTok na osobních zařízeních. Zákaz bude platit od 1. ledna. Zakazuje zpřístupnění TikToku v aplikačních obchodech, ale neřeší to, že ho už někdo má na telefonu. Ani to, že si ho tam dá jinak/jinudy. Nesmysl, samozřejmě. (BBC)

Požadavek, aby velké technologické společnosti platily zpravodajským serverům, je špatný přístup, protože jejich osudy se propojí, zvýšení investic do zpravodajství není zaručeno (Cory Doctorow)

Deset let po Snowdenovi: některé věci jsou lepší, za některé stále bojujeme (EFF)

Tohle se těžko chápe. Když zaplatíte 1000 dolarů za zlatou „fajfku“ a Twitter ji neschválí, tak o 1000 dolarů přijdete. Dost neuvěřitelné je, že to Musk nechal vložit do podmínek žádosti. (Mashable)


Internet, webdesign

Vyhledávání „Zelda“ na Pornhubu prudce roste. Přesněji řečeno, oblíbeným vyhledávaným výrazem je „Legend of Zelda rule 34“. (Mashable)

Google zkrátil dobu neaktivity pro smazání účtu na dva roky. Na konci tohoto roku navíc skutečně začne mazat takovéto účty, a to kompletně, obsah, e-mailovou adresu, účet samotný. S výjimkou těch, které jsou spojené s videi na YouTube. (Google)

Nové tld MOV A ZIP způsobily pozdvižení. Bezpečností experti varují před zneužitím pro phishing a malware. Důvodem je pochopitelně to, že jde přípony souborů často využívaných napříč Internetem. Nově se (například) „test.zip“ v příspěvcích změní na aktivní odkaz na doménu test.zip (Bleeping Computer, Ars Technica)

Akcie Netflixu vyskočily o více než 10 % poté, co streamovací služba oznámila, že má téměř 5 milionů aktivních uživatelů měsíčně v rámci svého plánu podporovaného reklamou, který byl představen na začátku listopadu 2022. Více než 25 % nových předplatitelů využívá úroveň podporovanou reklamou. (Variety)

Neeva (vyhledávač se zaměřením na soukromí a umělou inteligenci) končí. Zmiňují obtíže přesvědčit uživatele, aby šli za „lepší volbou“ a že již neexistuje cesta k vytvoření udržitelného podnikání v oblasti vyhledávání pro spotřebitele. (Neeva)


Hardware

Sonos přestane přehrávat místní soubory na zařízeních se systémem Android ještě tento měsíc. A může za to prý Android, který něco takového dělá obtížné. Tutéž funkčnost Sonos přes lety odstranil z iOSu. Zajímavé. (The Verge, Sonos)

Amazon oznamuje nová zařízení: 40 dolarů za Echo Pop s půlkruhovým designem, aktualizované Echo Show 5 a 5 Kids Edition, 50 dolarů za Echo Buds, rozšířený Echo Auto, a další (TechCrunch)

Raspberry Pi bude dostatek už v třetím čtvrtletí 2023. Říká to CEO, tak můžete doufat. Eben Upton také říká, že „nejtěžší rozhodnutí, které jsem musel ve své podnikatelské kariéře udělat, bylo učinit pod pandemickým tlakem buď zklamání amatérů a pedagogů, nebo nechat malé podniky postavené na platformě jeho společnosti padnout.“ (Ars Technica)

Seznamte se s novým radikálním notebookem Spacetop bez obrazovky.  Tu nahrazují AR brýle vytvářející 100palcový virtuální displej v prostoru před vašim obličejem. Na videu to vypadá rozhodně zajímavě, jak to bude realisticky použitelné těžko odhadovat. (PC World)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama