Netflix v problémech, utíkají uživatelé. 10 mýtů o sociálních médiích #TYDEN ~ 5. června
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Netflix v problémech, utíkají uživatelé. 10 mýtů o sociálních médiích #TYDEN ~ 5. června

Netflix v problémech, utíkají uživatelé. 10 mýtů o sociálních médiích #TYDEN ~ 5. června

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

5. 6. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

RIP RAR BG. Meta zablokuje zpravodajství v Kanadě. Wikipedie měla po léta špatnou vlajku Vatikánu. Miliony základních desek pro PC mají backdoor

Reklama

Torrentová stránka RARBG, založená v roce 2008, ukončuje činnost a přestává vydávat obsah s odvoláním na zdravotní problémy spojené s COVID, rusko-ukrajinskou válku a inflaci. Končí legenda, aby bylo jasno. (Torrent Freak)

Uživatelé Netflixu houfně ruší službu kvůli zákazu sdílení hesel. A nedá se říct, že by to bylo neočekávané. Díl viny nese sám Netflix, nefunguje to správně a už vůbec to například nebere v potaz rodiny s dětmi v jiné zemi než rodiče. (BGR)

Konec sdílení hesel přivádí „vyhozené“ uživatele do rukou kyberkriminálníků. Ti prodávají kradené účty na NetFlixu za zlomek plné ceny. A samozřejmě hledají další cesty jak si opatřit více a více účtů. (Dark Reading)

Apple do roku 2027 chystá 53 nových, přestavěných nebo přemístěných prodejen Apple Store, včetně několika nových poboček v Číně, Japonsku a Koreji, 3 nových prodejen v Indii a nových prodejen v Miami, Detroitu, Londýně a Německu. Sliby Andreje Babiše zůstávají nenaplněny. Na Staroměstkém náměstí se nic nechystá. (Bloomberg, Fortune)


#TYDEN k poslouchání

S omluvou tento týden #podcast nebude. Malá náhrada by tu ale byla: České newslettery (a podcasty) na Substacku (druhý díl)


Internet, webdesign

Podle CEO Axiosu povede umělá inteligence k tomu, že ubude velkých, obecných mediálních značek a přibude těch specializovaných, vydavatelé budou nuceni posílit přímé vztahy se spotřebiteli. Jim VandeHei toho předpovídá ale mnohem víc, prakticky všechno pro média prospěšné. Je ale trochu obtížně věřit tomu, že právě takto by to mohlo pokračovat. (Axios)

Rozhovor s programátorem @Fiatjaf, který se věnuje budování protokolu Nostr jako alternativy k Twitteru a dalším centralizovaným sociálním médiím. (Forbes)

Miliony WordPress webů opraveny proti kritické zranitelnosti v Jetpack pluginu. Deset let stará kritická zranitelnost byla v posledních dnech automaticky opravena na pěti milionech webů s WordPressem. Tuto zranitelnost mohli autoři na webu využít k manipulaci s libovolnými soubory v instalaci WordPress. (Security Week)

Meta v Kanadě testuje blokování zpravodajství na Instagramu a Facebooku a plánuje potenciální úplné zablokování zpravodajských kanálů, pokud Kanada schválí zákon C-18. Ten po Facebooku bude vyžadovat placení za využívání obsahu ze zpravodajských médií. V Česku obdobný zákon vedl k tomu, že média se na Facebooku a Google ukazují bez úryvků i obrázků. Je zvláštní, jak média dělají vše pro vlastní konec. (Toronto Star)

Wikipedie měla po léta špatnou vlajku Vatikánu. Nyní jsou nesprávné vlajky všude. Nejpikantnější je, že anonymní editor Wikipedie, který v roce 2017 změnil vzhled vlajky, napsal, že tak učinil za účelem „barevné korekce“. Bez ohledu na realitu. (Catholing News Agency)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

  • DekompreseNewsletter pro snížení tlaku okolního prostředí od Dareka Šmída už je nějaký ten rok starý, takže si budete mít co počíst. A vyplatí se to jít zkoumat.
  • Darek Šmíd sám doporučuje: Newletter Sofie Erizame: Maják v hustém lese – Sofie je zdatná cestovatelka po světech vnějších i vnitřních a její newsletter je hutnou dávkou filosofie, psychedelik a... prostě Sofie. :)
  • M.odfuk ⚡ Markeťákův odfuk je novinka vzniklá prvního června. Daniel Nytra a Business, marketing a technologie v klubku symbiózy.

Hardware

Logitech nabízí MX Keys S Combo, první sadu z řady MX, s novým softwarem k zvýšení plynulosti a produktivity práce (tisková zpráva)

Logitech nabízí MX Keys S Combo
i Zdroj: PCTuning.cz
Logitech nabízí MX Keys S Combo

Google oficiálně přestal podporovat první generaci Chromecastu (Google)

Amazon ruší funkci hlasů celebrit u Alexy, která nabízí hlasy Samuela L. Jacksona, Shaquilla O'Neala a Melissy McCarthy, a to i pro ty, kteří si zaplatili. Peníze ale mohou dostat zpět, pokud si o to řeknou. (The Verge)

Meta oznámila náhlavní soupravu Quest 3 VR, která bude stát 499,99 dolarů. Dostupné ale až od podzimu. Konstrukce je o 40 procent lehčí než u modelu Quest 2. (The Verge, Meta, Engadget)

Jak se dalo očekávat, na internetu už se objevily názory, že náhlavní souprava Apple je zřejmě odsouzena k zániku. (Apple Insider)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama