EU uložila Meta rekordní pokutu a Twitter stále míří do záhuby #TYDEN ~ 29. května
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek EU uložila Meta rekordní pokutu a Twitter stále míří do záhuby #TYDEN ~ 29. května

EU uložila Meta rekordní pokutu a Twitter stále míří do záhuby #TYDEN ~ 29. května

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

29. 5. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

V The Messenger to nevypadá dobře. Netflix řeší sdílení hesel. Sociální média JSOU pro děti rizikem. Facebook prodal Giphy. Role Twitteru jako zdroje mediálního provozu nadále klesá.

Reklama

Jeden z politických redaktorů odešel z The Messenger; zdroje podrobně popisují napětí kvůli organizačním zmatkům a požadavkům na hromadnou produkci článků založených na tématech konkurentů. Zejména ta hromadná produkce článků založených na tématech konkurentů je něco, co se praktikuje v Česku. Někteří na to mají i skvělé nástroje, jak zjišťovat popularitu, prokletý Seznam Newsfeed. (Ney York Times)

Redaktorka ze západního pobřeží USA odešla ještě před spuštěním The Messenger. Uvedla, že byla najata kvůli dlouhé žurnalistice, ale práce vyžadovala agregovaný obsah a clickbait. (Daily Beast)

Rozhovor: „Docházelo k různým druhům toxického chování.” Timnit Gebru o svém vyhazovu z Googlu, nebezpečí umělé inteligence a předsudcích velkých technologických firem. (The Guardian)

Netflix zahajuje celosvětové omezování sdílení hesel. Extra uživatelé si mohou připlatit, ale ten e-mail, co dostanete, možná vůbec nebude znamenat, že děláte něco špatně. To jen Netflix nikdy nebude schopen spolehlivě určit, „kdo je domácnost“. (Cybernews)


#TYDEN k poslouchání

Sociální media JSOU rizikem pro děti. Vlastně nic nového. Tedy až na to, že „surgeon general“ je v USA trochu podstatná autorita. Myslíte, že to ale k něčemu bude? #tyden k poslouchání


Internet, webdesign

Max zavádí vyšší cenovou úroveň za 20 dolarů měsíčně: nabízí čtyři souběžné streamy, 100 offline souborů ke stažení a více než 1 000 filmů a pořadů v rozlišení UHD 4K. Pokud tápete co je „Max“, tak je to původní HBO Max. (Variety)

Mateřská společnost Facebooku Meta se dohodla na prodeji Giphy za 53 milionů dolarů , čímž ukončila roky trvající právní spor. Giphy původně Meta pořídila v roce 2020 za 315 milionů dolarů. (WSJ)

The Nib, deset let fungující vydavatelství politických komiksů, v srpnu ukončí svou činnost. Dosud vydali více než 6 tisíc komiksů a tvůrcům vyplatili přes 2 miliony dolarů. (The Nib)

Artifact umožňuje uživatelům označovat články jako clickbait. A u nahlášených článků snížit jejich distribuci nebo žádat změnu jejich titulků (The Verge)

Opravdu chtějí Američané „objektivní“ zprávy? CNN i Messenger tvrdí, že se honí za středem. A otázka pochopitelně je, mají Češi zájem o objektivní (či snad dokonce vyvážené) zpravodajství? (VOX)


💡 Máte newsletter na Substacku?

Dejte vědět na rychlofky@gmail.com. Vzniká malý přehled českých newsletterů na Substacku. A objevíte se i v Doporučeních, co Substack má jako funkčnost. Nebo #TYDEN přihoďte do svých doporučení, vrátíme vám to 😇

Janek Wagner, tedy ještě nezačal psát, ale je to starý známý, takže nezbývá doufat, že začne psát a doporučení nevyjde vniveč :)


Hardware

Facebook jedná s Magic Leap, potřebuje technologii pro vytvoření „metaverza plného avatarů“. Zajímavé v tom, že Facebook s metaverzem narazil a stálo ho to miliardy. A také tím, že o Magic Leap už dlouho nebylo slyšet a provází je už trochu pověst waporware. (Financial Times)

Nový hardware pro starou klasiku: nádherné šílenství neoretro technologií (PCTuning)

Western Digital nyní mlčky přiznal, že přenosné SSD SanDisk Extreme Pro byly přece jen kriticky vadné. Je dostupná aktualizaci firmwaru, která snad zabrání tomu, aby vám 4TB model sám od sebe vymazal data. Jak to ale bude u 2 TB modelu zůstává otázkou. (The Verge)

Nová vlogovací kamera Sony ZV-1 II má širší objektiv a rychlejší snímač (The Verge)

Mobilní ovladač Backbone One: PlayStation Edition je nyní k dispozici pro Android (TechCrunch)

Logitech G představuje nejnovější inovaci e-sport audio zařízení – herní headset Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED s akustickými měniči PRO-G GRAPHENE (tisková zpráva)

HP boduje – zablokované tiskárny po updatu firmware rozzuřily zákazníky. Postižení zákazníci hlásí, že jejich zařízení zobrazují na vestavěném dotykovém displeji modré obrazovky s chybami „83C0000B“. Jediným řešením problému je zaslání tiskárny do servisu společnosti HP. (PC Tuning, Bleeping Computer)

Divočina: KLOR je dělená klávesnice se sloupcovým rozložením 36–42 kláves.  (KLOR)

Divočina: KLOR
i Zdroj: PCTuning.cz
Divočina: KLOR

Asus Zenbook S 13 OLED: Udržitelný ultrabook pro každodenní použití! (PC Tuning)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama