Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června

Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

12. 6. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Analogový počítač. Optimismus ohledně AI. Diablo IV je venku a vypadá skvělé. Pražský NFT fuckup, kdo to zaplatí? RIP Apollo. Microsoft dostal pokutu. MOVEit hack

Reklama

Obsah generovaný umělou inteligencí by měl být označován, říká eurokomisařka Jourová. Rozhodně souhlas. (Reuters)

(Skoro) vše z WWDC najdete i v extra newsletteru: Extra: Co nového u Apple z WWDC

Apple omylem uvolnilo betu iOS17 pro všechny uživatele. Rozhodně neinstalujte, je to určené jen pro registrované vývojáře a beta testery. (iMore)

Zdroje: EU zvažuje povinný zákaz používání zařízení od společností jako Huawei, které jsou považovány za bezpečnostní riziko v sítích 5G. (FT)

DeSantis v reklamě používá falešné obrázky od AI, na kterých Trump objímá a líbá Fauciho. Není ani moc těžké je poznat, většina z nich má pro AI typické „mutační“ části těla. Ruce, uši, atd. (AFP, Ars Technica)

Zátah proti sdílení hesel ve službě Netflix vede k masivnímu nárůstu předplatného. Tedy alespoň Podle nové zprávy analytické společnosti Antenna. Ta rovněž zjistila, že ve stejném období došlo k nárůstu počtu zrušených účtů. Počet nových registrací však převýšil počet zrušených účtů. Osobně bych dodal, že je příliš brzy na zhodnocení, ale také že Antenna výše uvedené vyvozuje z dění v pouhých několika dnech. (Mashable, Antenna)

Zátah proti sdílení hesel ve službě Netflix vede k masivnímu nárůstu předplatného.
i Zdroj: PCTuning.cz
Zátah proti sdílení hesel ve službě Netflix vede k masivnímu nárůstu předplatného.

Americký federální soudce rozhodl, že Apple a Amazon musí čelit antimonopolní žalobě, která je viní ze spiknutí za účelem nadsazení cen iPhonů a iPadů na webových stránkách Amazonu (Reuters)


#TYDEN k poslouchání

Čerstvý #tyden k poslouchání se věnuje #ai a využití pro novinařinu. Ano, ne? Jak? 15 minut povídání a kupa odkazů ke čtení


Internet, webdesign

Praktické zkušenosti s generativním vyhledáváním Google: odpovědi se načítají pomalu, uživatelské rozhraní je nepřehledné, jednoduché dotazy přinášejí chybová hlášení. (The Verge)

Automattic spouští asistenta pro psaní s umělou inteligencí pro WordPress. Asistent se snadno integruje se službou WordPress.com a všemi weby poháněnými aplikací Jetpack, takže pro vlastní WordPress ne (přes JetPack ano). K dispozici je 20 bezplatných žádostí a poté stojí 20 dolarů měsíčně. (Tech Crunch)


Hardware

Na zadní stranu monitoru připevnil miniaturní počítač, aby bylo provedení ještě čistší a stůl prázdnější. Šikovné řešení, využívá VESA držák. (Tom’s Guide)

THE ANALOG THING (THAT) - vysoce kvalitní, levný, otevřený a neziskový špičkový analogový počítač.

Apple představuje 15,3palcový MacBook Air, M2 , šest reproduktorů, o 25 % jasnější displej, konektor pro sluchátka a kamera s rozlišením 1080p za cenu od 1299 dolarů. (The Verge)

Apple oznamuje nový Mac Pro s procesorem M2 Ultra. Výchozí cena 6999 dolarů (The Verge)

Apple Mac Studio dostává upgrade na M2 Ultra a Max, cena začíná na 1 999 dolarech (The Verge)

Apple AirPods budou díky adaptivnímu zvuku a funkci rozpoznávání konverzace ještě chytřejší (The Verge, TechCrunch)

Apple Vision Pro. „Je to první produkt Apple, na který se díváte PŘES, ne na něj.“ Apple plánuje uvést Vision Pro na trh začátkem roku 2024, nejprve v USA a později v dalších zemích. Cena 3499 dolarů (The Verge, Ars Technica)

Apple Vision Pro
i Zdroj: PCTuning.cz
Apple Vision Pro

Nová náhlavní souprava Apple investory nenadchla, ale akcie společnosti Unity prudce vzrostly (Tech Crunch)

České rozložení vrací úder: Tři české klávesnice zhotovené na přání (PC Tuning)

Logitech plánuje sloučit mikrofony Astro a Blue do Logitech G a vyřadit značku Blue. Značka Astro „bude i nadále žít jako prémiová řada konzolových audio produktů,“ říká společnost. (The Verge)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama