Návyková Anno 2070 — budovatelská kráska z budoucnosti
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Návyková Anno 2070 — budovatelská kráska z budoucnosti

Návyková Anno 2070 — budovatelská kráska z budoucnosti | Kapitola 12

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

3. 1. 2012 03:00 13

Seznam kapitol

1. Engine stejný jako u Anno 1404 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK bez vyhlazování 4. Výsledky GK s vyhlazováním 5. Vliv procesoru na hru 6. Vliv nastavení na hru I
7. Vliv nastavení na hru II 8. Vliv nastavení na hru III 9. Vliv nastavení na hru IV 10. Galerie in game screenshotů 11. Výběr recenzí herních magazínů 12. Závěr

Série budovatelských strategií Anno se s aktuálním dílem 2070 poprvé odehrává v budoucnosti. Technická stránka tomu sice na první pohled sice neodpovídá a hra používá stejný engine jako předchůdce Anno 1404, druhý pohled je však daleko lepší. I tentokrát Anno vypadá úchvatně a řadí se k nejlépe vypadajícím strategiím současnosti.

Reklama
Návyková Anno 2070 — budovatelská kráska z budoucnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Anno 2070 je další díl z řady slavných budovatelských strategií. Ke svým předchůdcům se titul hlásí nejen herními mechanismy, ale také technickým zpracováním. Ačkoliv jde tentokrát o hru z budoucnosti namísto minulosti, je postavena na stejné technologii InitEngine jako předchozí díl Anno 1404. Pokud jste „čtrnáct set čtyřku“ hráli, budete okamžitě jako doma, grafika jakoby svému předchůdci z oka vypadla. Opět je tedy krásná a místy téměř až ďábelsky detailní, byť je možná škoda, že po více než dvou letech neposunuje možnosti zase o pomyslný krůček dál.

Návyková Anno 2070 — budovatelská kráska z budoucnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Špičkovou grafiku dle očekávání vykupují vysoké nároky na výkon grafické karty. Pokud si tento budovatelský skvost, který boduje také po herní stránce (aktuální průměr na serveru Metacritic činí 84 bodů), chcete vychutnat na nejvyšší detaily, připravte si opravdu výkonnou kartu. V nižších rozlišeních si vystačíte s akcelerátorem na úrovni nVidia GeForce GTX 560 či AMD Radeon HD 6870, ve Full HD však budete k plynulému hraní na nejvyšší nastavení potřebovat ty nejvýkonnější grafické karty současnosti, anebo rovnou dvě karty zapojené do CrossFire/SLI řežimu (alternativně samozřejmě duální kartu).

Překvapivě nízké jsou naopak nároky na výkon procesoru. V tomto případě si vystačíte s dvoujádrovým procesorem a rozhodně nemusí jít o čip architektury Intel Sandy Bridge. Bohatě postačí Athlon/Phenom II X2 od AMD a problémy by neměli mít ani majitelé starších procesorů Intel Core 2 Duo.

Návyková Anno 2070 — budovatelská kráska z budoucnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Jestliže vám Anno 2070 nepoběží na nejvyšší detaily (a takových je nás bohužel většina), není nutné být okamžitě naštvaný. Anno 2070 je titul vyvíjený ryze pro PC, nastavení detailů tak je nezvykle pestré, nechybí v něm žádné podstatné položky a hlavně poměrně obstojně funguje. Při nejnižším nastavení detailů tak framerate vyskočí na tří až čtyřnásobek proti nejvyššímu nastavení a kompromis mezi rychlosti a vzhledem by tak měl snadno najít de facto každý.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili další vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama