Největší herní překvapení zimy 2017/18
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Největší herní překvapení zimy 2017/18

Největší herní překvapení zimy 2017/18 | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 3. 2018 03:00 8

Seznam kapitol

1. Railway Empire 2. Playerunknown’s Battlegrounds 3. FE 4. Subnautica 5. Bridge Constructor Portal
6. Into the Breach 7. Chuchel 8. Legendary Gary, Iconoclasts, Celeste 9. Gorogoa, Dragon Ball FighterZ

Vedle nákladných AAA titulů, které herní vydavatelé propagují dlouho před vydáním, se na herní scéně pravidelně objevují zajímavé nové hry, které nebyly předem příliš známé, ale s nimiž jsme se dokázali skvěle bavit. V našem dnešním článku proto najdete 12 největších herních překvapení vydaných v zimních měsících (na přelomu 2017/18).

Reklama

FE

Největší herní překvapení zimy 2017/18
i Zdroj: PCTuning.cz

Fe je v pořadí druhou vydanou hrou v rámci projektu EA Originals, v jehož rámci si známý vydavatel snaží vylepšit pověst u hráčů a zároveň rozšiřuje své portfolio o menší a tedy méně riskantní herní projekty.

Fe je podobně jako první projekt EA Originals skákačka, v tomto případě však na hru nekoukáte ze strany, ale ponoříte se do polootevřeného a plně 3D světa. Ústřední postavičkou je černá příšerka podobná drakovi, která se vydává objevit svět. Právě první kroky v neznámém světě jsou zcela kouzelné, neboť jednou z mechanik je navazování přátelství s ostatními zvířaty a učení se cizích řečí.

Hlavní postavička vydává zvuky, které pokud správně vyladíte, spojí se se zvuky dalšího zvířátka, které vám pak může pomoci třeba v tom, že vás dostane přes překážku. Kromě přátelských zvířátek tu ale narazíte také na příšery. A ty musíte opatrně obejít, k čemuž vám pomáhají trsy trávy, nebo správně poskládané kamení, ale i nové dovednosti jako je umění lézt po stromech nebo plachtit.

Asi už jste pochopili, že FE je hodně svébytná skákačka. Nenajdete v ní příliš mnoho textu. Vše probíhá tak nějak samovolně a čistě pocitově, a to včetně kraťoučkého tutoriálu. K této náladě je přitom laděná i grafika. Hra je laděná do tónů fialové a růžové, kterou občas pročísne tmavě rudá v případě nebezpečí, nebo černá v případě temného lesa.

Hra je díky své neinvazivní povaze a absenci krve vhodná i pro děti.

Fe můžete koupit na Originu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama