Největší herní překvapení zimy 2017/18
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Největší herní překvapení zimy 2017/18

Největší herní překvapení zimy 2017/18

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 3. 2018 03:00 8

Seznam kapitol

1. Railway Empire 2. Playerunknown’s Battlegrounds 3. FE 4. Subnautica 5. Bridge Constructor Portal
6. Into the Breach 7. Chuchel 8. Legendary Gary, Iconoclasts, Celeste 9. Gorogoa, Dragon Ball FighterZ

Vedle nákladných AAA titulů, které herní vydavatelé propagují dlouho před vydáním, se na herní scéně pravidelně objevují zajímavé nové hry, které nebyly předem příliš známé, ale s nimiž jsme se dokázali skvěle bavit. V našem dnešním článku proto najdete 12 největších herních překvapení vydaných v zimních měsících (na přelomu 2017/18).

Reklama

Nástupce RollerCoaster Tycoonu, logická hra inspirovaná slavným Portalem, neskutečně krásná skákačka z programu EA Origins, strategická hra od vývojářů FTL nebo akční hra, která dala základy zcela novému subžánru. A to stále ještě není vše. Na následujících řádcích vás seznámím s herními klenoty, mezi nimiž si, jak doufám, vyberete i vy. Pokud jste přejedeni AAA titulu, neváhejte a pojďte se bavit se mnou.

Ke každé hře z mého výběru přidávám informace o žánru, datu vydání, adresu oficiálních stránek a hodnocení na serveru Metacritics ve formátu procenta procenta / body, kdy procentuální údaj vychází jako průměrné hodnocení profesionálních recenzentů a bodové hodnocení jako průměrné hodnocení hráčů.

Railway Empire

Největší herní překvapení zimy 2017/18
i Zdroj: PCTuning.cz

Někdo Railway Empires neváhá označit jako nástupce Transport Tycoonu (například v posledním Levelu to tak bylo nadepsané), někdo je o něco zdrženlivější a o hře mluví jako o docela slušné strategické hře s vláčky, která vám Transport Tycoon hodně připomene. Všichni se ovšem asi shodneme na tom, že v době sucha se jedná o nadprůměrně solidní herní zážitek.

Railway Empire vás zavádí do USA v době, kdy se začala stavět železnice. Jak už to tak bývá, vaším úkolem je spojovat vlakovými linkami farmy a těžební doly se zpracovatelskými podniky a výrobnami, případně města. Tímto způsobem vyděláváte peníze pro svoje další podnikatelské aktivity, které se ovšem nesoustředí pouze na nákup vlaků a výstavbu železničních tratí. K dispozici je i možnost skupovat komodity a podíly v podnicích vašich protivníků, případně stavět podniky na zpracování určitých suroviny.

Velkou předností Railway Empire je tedy její poměrně solidní pestrost, zmínit však musím i přehlednost a autentičnost. Ačkoliv hra nabízí hromadu možností, nikdy se v ní nebudete cítit ztracení – středobodem jsou stále železnice, všechny ostatní složky jdou pouze do takové hloubky, aby vás bavily.

Za autentičností pak stojí celkem 40 historicky přesných lokomotiv a 30 vagonů, kdy si každý vláček můžete náležitě prohlédnout v depu, případně s ním na místě mašinfíry projet po celé trati. Také grafika je docela solidní, takže vás to ježdění sem a tam hned-tak neomrzí, alespoň pokud trpíte stejnou „úchylkou“ jakou Sheldon Cooper.

Railway Empire jsme se věnovali i v naší recenzi, kde dostala hodnocení 7/10.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama