Největší herní překvapení zimy 2017/18
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Největší herní překvapení zimy 2017/18

Největší herní překvapení zimy 2017/18 | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 3. 2018 03:00 8

Seznam kapitol

1. Railway Empire 2. Playerunknown’s Battlegrounds 3. FE 4. Subnautica 5. Bridge Constructor Portal
6. Into the Breach 7. Chuchel 8. Legendary Gary, Iconoclasts, Celeste 9. Gorogoa, Dragon Ball FighterZ

Vedle nákladných AAA titulů, které herní vydavatelé propagují dlouho před vydáním, se na herní scéně pravidelně objevují zajímavé nové hry, které nebyly předem příliš známé, ale s nimiž jsme se dokázali skvěle bavit. V našem dnešním článku proto najdete 12 největších herních překvapení vydaných v zimních měsících (na přelomu 2017/18).

Reklama

Into the Breach

Největší herní překvapení zimy 2017/18
i Zdroj: PCTuning.cz

V Into the Breach se vydáváte zpět do minulosti, abyste zachránili lidstvo, které trápí stoupající hladina oceánů i emzácké útoky VEK. A to pěkně ve stylu dříve vydané tahové strategie FTL (Faster Than Light), za kterou taktéž stojí vývojářské studio Subset Games. Znalým hráčům už tahle zmínka určitě udělala radost. A co teprve, když vám teď povím, že Into the Breach je ještě mnohem lepší než její minimalistický strategický předchůdce.

Kromě nového námětu v Into the Breach do očí bijí potlačené prvky náhody, které ve FTL trošku (možná trošku více) kazily celkový herní zážitek. V této hře konečně netrpíte pocitem, že vaši budoucnost určují věci kolem vás, jako spíš vy. Náhodné prvky vás sice klidně rozhodí, ale pokud budete dostatečně schopní a připravení, nikdy vás nezničí.

Zachován naopak zůstal striktní minimalismus, díky němuž je hra prakticky okamžitě uchopitelná a perfektně hratelná i po deseti rozehráních. Svojí sílu má také sci-fi zasazení a atmosféra, která ve vás dokáže vykřesat stísněné pocity, jakož i pocity zadostiučinění.

Into the Breach mě vážně chytila. A nejsem sama, protože na Metacritics si vysloužil perfektní skóre 90 % / 7,7 b. Zatím můžete hrát na PC, později by se měla dostat i na mobily s iOS.

Více vám prozradí přiložené video:

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama