Novela autorského zákona už dopadá na návštěvnost webů #TYDEN 26. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Novela autorského zákona už dopadá na návštěvnost webů #TYDEN 26. prosince

Novela autorského zákona už dopadá na návštěvnost webů #TYDEN 26. prosince | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

26. 12. 2022 07:00 6

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Co je super aplikace? John Carmack opustil Meta. George Hotz opustil Twitter. Google vyhlásil „červený kód“, bojí se ChatGPT. Hack LastPass velmi nepříjemný. Ohňostroj lží. Mastodon má 2,5 milionu MAU

Reklama

Marketing, komunikace

Mark Zuckerberg nikdy nevytvořil nic originálního, píše Rodrigo Ghedin, a je to šikovné čtení, pohled do historie toho jak Mark od samého počátku pouze kopíruje cizí práci a myšlenky. Nutno dodat, že ne vždy to vede k úspěchu.

V Tesle a SpaceX byl Elon Musk hňup s velkolepou vizí. Na Twitteru je to prostě hňup. Podtitulek článku v Insideru. Hodně dobré čtení.

Tvůrci na ArtStation protestují proti AI. Do portfolia zařazují „No AI Art“ a pokoušejí se vysvětlit problém. Nutno dodat, že „trending on Artstation“ je jedna z velmi častých (a zásadních) složek zadání pro Stable Diffusion. Dataset se totiž velmi výrazně učil právě z ArtStation. V SD2 nicméně už fungovat nebude.

Vizualizace toho, jak Apple pojmenovává produkty a služby 

Vizualizace toho, jak Apple pojmenovává produkty služby
i Zdroj: PCTuning.cz
Vizualizace toho, jak Apple pojmenovává produkty služby

Bezpečnost, soukromí, právo

Hack LastPass je velmi nepříjemný, útočníci získali kompletní zálohy vašeho trezoru. Tam jsou šifrovaně uložena všechna vaše hesla, a jakkoliv se k heslům asi nedostanou (šifrování přes vaše master heslo, které znáte jenom vy), mají kompletní seznam všech URL, kde máte účty. 

Hack LastPass je velmi nepříjemný, útočníci získali kompletní zálohy vašeho trezoru
i Zdroj: PCTuning.cz
Hack LastPass je velmi nepříjemný, útočníci získali kompletní zálohy vašeho trezoru

Google pracuje na šifrování e-mailů ve webovém rozhraní Gmailu a zpřístupnil betu pro Workspace a pro verzi pro školství. Nejde o koncové šifrování, pochopitelně, ale o ochranu dat „před Google“. Tedy to, co odesíláte, se na serverech Google ukládá šifrovaně.

Support King a jejich spyware SpyFone zakázané FTC v roce 2021 se opět objevili 

EU obvinila mateřskou společnost Facebooku META z porušení antimonopolních pravidel. Měla narušit hospodářskou soutěž tím, že propojila svou online inzertní službu se svou sociální sítí. Mimo to také automaticky poskytuje uživatelům Facebooku přístup ke své službě Marketplace, čímž může vytlačit konkurenci.

Velmi zvláštní příběh. Záznam ženy na toaletě z vysavače Roomba se dostal na Facebook. Skutečně ji tam vyfotila Roomba, vývojářská verze, ne tedy něco, co můžete mít doma. A pak se dostaly někam, kam neměly, do Scale AI, startupu co popisuje fotografie určené pro trénink AI. Včetně dalších fotografií, které se tam nikdy dostat neměly. Dlouhé čtení.

Kritická zranitelnost ve Windows umožňuje spustit kód a je podobně nebezpečná jako Eternal Blue, ale v daleko širších možnostech více síťových protokolů, tedy přes síť. Opravena byla naštěstí v září 2022, ale jak už to tak bývá řada systémů není aktualizována. 

Vlastník TikToku přistupoval k datům o novinářích z USA. Nic jiného se nedalo čekat a nechybí ani to, že TiKTok doposud tvrdil, že nikdy nic takového nedělal.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama