Novela autorského zákona už dopadá na návštěvnost webů #TYDEN 26. prosince
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Novela autorského zákona už dopadá na návštěvnost webů #TYDEN 26. prosince

Novela autorského zákona už dopadá na návštěvnost webů #TYDEN 26. prosince | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

26. 12. 2022 07:00 6

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign 2. Hardware, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy

Co je super aplikace? John Carmack opustil Meta. George Hotz opustil Twitter. Google vyhlásil „červený kód“, bojí se ChatGPT. Hack LastPass velmi nepříjemný. Ohňostroj lží. Mastodon má 2,5 milionu MAU

Reklama

Hardware

Google oznámil, že dokončil počáteční zavádění technologie Matter do svých produktů Google Nest a operačního systému Android. 

Návod pro russáky jak se vzdát dronu. Dost dobrý

CZC.Gaming Majesty – herní křeslo pro komfortní zábavu kde Mirek Ježek uvádí jako jeden (z mála) minusů cenu. Osobně myslím, že cena je slušná.


Software

Spotify má plány na komercionalizace BackStage. Což kupodivu není software co by řešilo hudbu. ale jde o Open Source nástroj pro vytváření „vývojářských portálů“. Zajímavé čtení i zajímavý software.

Nebaví vás psát na sociálních sítích odpovědi? Nechte si je napsat od ChatGPT 

George Hotz opustil Twitter se slovy: „Nemyslel jsem si, že bych tam mohl mít nějaký skutečný vliv.“

V reakci na ChatGPT Google údajně vyhlásil „červený kód“ a nový tým pracuje na využití AI pro vyhledávání.  U ChatGPT se dá totiž velmi vážně uvažovat jako o možné náhradě pro klasické (fulltextové) vyhledávání.


Mobilní aplikace

Super od Meta končí, ale pro Česko to význam nemá, nebyla zde dostupná tak jako tak.

Neslavný konec Nate. Provozovatel zmizel i nevyplacenými penězi a odměnami. Zajímavé na tom je, že jde o startup, který získal přes 50 milionů dolarů financování. A také to, že se chlubí AI pro nákupy, ale žádnou neměli.

Dark Sky, populární počasí pro iPhone, 1. ledna 2023 definitivně končí. Nezapomeňte. Náhrady? Počasí přímo od Apple, Carrot Weather, AccuWeather. Weather Strip a pár dalších (uvedených v odkaze). Případně i viz Počasí zítra? Jak zjistit jak bude zítra aneb nejlepší aplikace na počasí

Apple znepřístupnilo možnost upgrade na nový HomeKit v iOS 16.2 a  vypadá to, že s novou verzí HomeKitu jsou potíže


Hry

Američtí zákonodárci chtějí po největších herních společnostech vysvětlení, jak zacházejí s extrémismem. Zájem vyvolal studie ADL upozorňující na růst extrémismu v online hrách. Detaily v Hate Is No Game: Hate and Harassment in Online Games 2022

Amazon získal filmová a televizní práva na Warhammer 40 000. Henry Cavill (Muž z oceli a Zaklínač) se stane hlavní hvězdou a výkonným producentem Warhammer 40 000 franšízy (a seriálu, samozřejmě).

Epic Games, tvůrce populárních her jako Fortnite a Fall Guys, souhlasili s tím, že zaplatí pokutu 520 milionů dolarů za obvinění z nezákonného shromažďování údajů dětí a podvádění uživatelů při nechtěných nákupech. 

Kromě příliš snadného nakupování dětmi se FTC pozastavila také nad funkcemi živé textové a hlasové komunikace, které byly ve výchozím nastavení zapnuté. FTC tvrdí, že děti byly kvůli těmto funkcím vystaveny obtěžování a zneužívání zejména proto, že společnost Epic neměla možnost zajistit, aby děti a dospělí nebyli při hře online spojováni dohromady.  Podle tiskové zprávy FTC byly děti při hraní hry vystaveny šikaně, výhrůžkám, obtěžování a „psychicky traumatizujícím otázkám, jako je například sebevražda“.

Konec Google Stadia? Ubisoft hry koupené skrz Google přenáší do Ubisoft Connect.  Stadia končí 18. ledna 2023, pokud jste to ještě nezaregistrovali.

Hráči Call of Duty žalují Microsoft, nesouhlasí s koupí Activision.  Nezdá se to ostatně ani FTC, které podalo žalobu s cílem akvizici znemožnit.

Novinky u Blizzardu? BlizzCon se příští rok vrátí, tým pracující na nové survival hře se zásadně rozrostl. Ředitel Blizzardu shrnuje uplynulý rok a World of Warcraft příští rok čeká celkem šest velkých aktualizací

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama