Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června

Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

12. 6. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Analogový počítač. Optimismus ohledně AI. Diablo IV je venku a vypadá skvělé. Pražský NFT fuckup, kdo to zaplatí? RIP Apollo. Microsoft dostal pokutu. MOVEit hack

Reklama

Marketing, komunikace

Nedávná aktualizace pravidel Twitche omezuje mnoho druhů překryvných reklam, které mohli doposud streameři prodávat a vkládat na svůj vlastní obsah. Tvůrci se bouří, Twitch navíc zakazuje cokoliv nad 3 procenta plochy displeje (Ars Technica)

Twitch po reakci tvůrců odvolává nová pravidla pro značkový obsah z 6. června a označuje je za „špatné“ pro růst a příjmy společnosti i streamerů. (The Verge)

Mailchimp má problémy u Google/Gmailu, newslettery padají do spamu. SEJ tak trochu zvláštně píše o „newsletterech“, ale jde pouze Mailchimp. A je otázka, zda je to čistě chyba Google. Každopádně pokud používáte právě Mailchimp, tak toto vysvětluje případný zásadní propad míry otevřené (která tak jako tak měří čím dál tím méně) (Search Engine Journal)

Investovali půl milionu, vydělali zatím 25 tisíc. Prodej pražských tokenů NFT je tristní.  Zlatý hřeb v článku je tvrzení, že „se to neplatilo z veřejného rozpočtu“. Což říká městská společnost. (Novinky.cz)

Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června
i Zdroj: opensea.io

Elon Musk představil CyberTruck v listopadu 2019 a na trh měl jít o dva roky později. Stále se tak nestalo. Uniklé dokumenty ale ukazují, že alfa prototyp má zásadní problémy s brzdami, těsněním karoserie i zavěšením. Co navíc, předpokládá se, že více než milion zákazníků složilo zálohu 100 dolarů, aby si rezervovali Cybertruck. (The Verge)

Armáda falešných účtů na sociálních sítích brání předsednictví SAE na klimatickém summitu. „Rozsáhlé, vícejazyčné astro-turfingové úsilí“ zahrnující nejméně 100 falešných účtů a 30 000 tweetů. (The Guardianl, Marc Owen Jones)

Hackli ji Instagram, chtěli výkupné, nakonec má nový účet s ještě více sledujícími. Příběh s dobrým koncem, který ale může mít pokračování. Pokud se k novému účtu bude chovat stejně nezodpovědně, tak jí ho hacknou rovněž. (BBC)

Tabulka reklamní platformy Xandr odhalila rozsáhlou sbírku „segmentů publika“, které se používají k cílení na spotřebitele na základě velmi specifických, někdy až intimních informací a závěrů. Od „nakupčích“ těhotenských testů k lidem trpícím depresemi. Soubor, na který vedl odkaz z veřejné stránky na webu společnosti Xandr, obsahuje 650 000 řádků dat. (The Markup)

LinkedIn spouští přímé zprávy pro firemní stránky. Typicky pro LinkedIn řadu let poté, co totéž umí konkurenční sociální sítě. A také v době, kdy se tato funkčních stává na Facebooku nepoužitelnou. V principu jde jen o další náklady firem, které tak budou muset řešit záplavu spamu s občasnou zprávou dávající smysl. (Social Media Today, Linkedin)


Bezpečnost, soukromí, právo

Svérázný byznysmen Richard Watzke skončil ve firmě Xixoio zaměřené na vydávání digitálních tokenů. Stalo se tak půl roku po policejním zásahu  v Xixoiu. Kriminalisté podezírají Watzkeho z podvodu. Podnikatel podezření odmítá. (Seznam Zprávy)

MOVEit hack: BBC, British Airways, Boots či Aer Lingus patří k rostoucímu počtu organizací, které byly napadeny hackery pocházejícími pravděpodobně z Ruska. Bezpečnostní výzkumník Kevin Beaumont uvedl, že internetové skenování odhalilo, že tisíce firemních databází mohou být stále zranitelné, protože postižené firmy ještě nenainstalovaly opravu. (BBC)

E15: Praha, město špionážního softwaru. Skandály zatíženému Pegasu pomáhal i Pojar. Trochu to zní jako špionážní či detektivní zapletenec, ale ono to tak vlastně částečně je. Jen tedy nic konkrétního nečekejte. (E15)

CEO vinný z prodeje padělaných zařízení Cisco armádě a vládním organizacím, v letech 2014 až 2022 a vydělat přitom více než 100 milionů dolarů. Jak to fungovalo? Dováželi staré, použité nebo nekvalitní síťové vybavení z Číny a Hongkongu a nechávali je vývozci upravovat tak, aby se tvářilo jako originální, zcela nové zařízení Cisco. (Bleeping Computer)

Pokročilý software s AI byl klíčový při dokazování, že pedofil připravoval a sexuálně zneužíval mladé dívky, odhalila policie. (BBC)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama