Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června

Novinky od Apple. Netflix prý roste. Krypto v USA pod palbou #TYDEN ~ 12. června | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

12. 6. 2023 07:00

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Google I/O, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Analogový počítač. Optimismus ohledně AI. Diablo IV je venku a vypadá skvělé. Pražský NFT fuckup, kdo to zaplatí? RIP Apollo. Microsoft dostal pokutu. MOVEit hack

Reklama

Sociální sítě

Interní dokument: Příjmy Twitteru z reklamy v USA od 1. dubna do začátku května klesly meziročně o 59 % na 88 milionů dolarů. Podle zdrojů se výkonnost v nejbližší době pravděpodobně nezlepší. (New York Times)

Instagram pomáhá propojovat a propagovat rozsáhlou síť účtů, které se otevřeně věnují sexuálnímu obsahu pro nezletilé. Meta plánuje posílit kontrolu. Nestane se samozřejmě nic, o tom, jak vážně to Meta bere, svědčí i nemožnost nahlašovat závadný obsah a automatizované odpovědi „nestihli jsme vaše podání vyhodnotit“. (WSJ)

Christian Selig: Apollo ukončí provoz 30. června. Nedávná rozhodnutí a kroky společnosti Reddit bohužel znemožnily, aby Apollo pokračovalo. Konec snad nejlepšího klienta pro reddit není dobrá zpráva. Návrat ke klasické aplikaci je bolestivý. (r/apolloapp, Engadget)

Twitter bude platit ověřeným tvůrcům za reklamy v odpovědích, říká Musk. Musk toho samozřejmě daleko víc napovídá, než se stane. Realisticky ale je zajímavější, z čeho to bude platit, když příjmy z reklamy neustále klesají. (Reuters)

Twitter bude platit ověřeným tvůrcům za reklamy v odpovědích
i Zdroj: PCTuning.cz
Twitter bude platit ověřeným tvůrcům za reklamy v odpovědích

Pravicoví Muskovi fanoušci získali loajalitu Elona Muska. Zaměstnanci prohráli. Výsledek je, že Twitter opustili další klíčoví lidé a Elon Musk jasně ukazuje, o co mu vlastně jde. (Mashable)


Startupy a ekonomika

Microsoft souhlasil s tím, že zaplatí 20 milionů dolarů za urovnání obvinění, že porušil práva dětí na soukromí, když se zaregistrovaly do herního systému Xbox, uvedla Federální obchodní komise. (WSJ)

Coinbase žalována SEC, den po podání žaloby na Binance. 🔀 Komise pro cenné papíry a burzy obviňuje společnost Coinbase, druhou největší platformu pro kryptoměny v USA, z nelegálního provozování, protože se nezaregistrovala jako burza. (Cybernews)

Krypto je nebezpečný nesmysl a měl by být regulován jako kouření, hazardní hry nebo pyramidové hry,  nikoliv mu být přiznána důstojnost regulace podle amerického práva cenných papírů. (Financial Times)

Nápad roku zveřejnil 30 finalistů 16 ročníku, včetně TOP 12 startupů postupujících do vítězné skupiny. V září budeme vědět kdo jsou ti nejlepší z těchto dvanácti (Nápad roku)


E-knihy a podcasty

Spotify plánuje zrušit ~200 pracovních míst, tedy 2 % zaměstnanců, ve své podcastové jednotce, 🔀 spojuje Parcast a Gimlet do Spotify Studios a hlásí více než 100 milionů posluchačů podcastů. (Spotify)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky a Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama