Očekávaný Battlefield 4 – špičkový fyzikální engine i destrukce
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Očekávaný Battlefield 4 – špičkový fyzikální engine i destrukce

Očekávaný Battlefield 4 – špičkový fyzikální engine i destrukce | Kapitola 10

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

4. 11. 2013 03:00 60

Seznam kapitol

1. Frostbite engine třetí generace 2. Výsledky GK při nastavení grafiky Medium 3. Výsledky GK při nastavení grafiky High 4. Výsledky GK při nastavení grafiky Ultra 5. Vliv procesoru na hru
6. Vliv nastavení na hru I 7. Vliv nastavení na hru II 8. Vliv nastavení na hru III 9. Galerie in game screenshotů 10. Závěr

Protože je Battlefield 4 je opět postaven na enginu Frostbite, není podoba s předchozím dílem překvapením. Došlo však i k řadě vylepšení a Battlefield 4 je jednou z nejhezčích her současnosti. Špičkový je také fyzikální engine, především destrukce. Nároky záleží na nastavení detailů. Po snížení si zahrají i majitelé slabších PC.

Reklama
Očekávaný Battlefield 4 – špičkový fyzikální engine i destrukce
i Zdroj: PCTuning.cz

O tom, že čtvrtý Battlefield (nejen) po stránce technického zpracování jasně vychází z předchozího dílu, není pochyb a grafika obou her je velmi podobná. Vývojáři ze švédského studia DICE však naštěstí dodrželi sliby a vizuální zpracování Battlefieldu 4 posunuli opět o kousek dál. Líbí se mi jak celková detailnost hry a rozlišení textur, tak použité efekty a především fyzika. Engine Destruction 4.0 byl opět o něco vylepšen a kromě možnosti zničení téměř celého herního prostředí nabízí i pokročilou simulaci chování vody.

Očekávaný Battlefield 4 – špičkový fyzikální engine i destrukce
i Zdroj: PCTuning.cz

Hardwarové nároky Battlefieldu 4 jsou při nejvyšším nastavení detailů skutečně vysoké a pro naprosto plynulé hraní budete potřebovat ty nejvýkonnější karty současnosti. Tvrzení rozhodně není nadsazené, například AMD Radeon HD 7970 GHz Edition je při nastavení detailů Ultra ve Full HD rozlišení na hraně naprosté plynulosti (hra běží v průměru okolo 44 fps). Battlefield dokáže využít třeba i potenciál extrémní GeForce GTX Titan. Obávat se naopak není třeba nároků na výkon procesoru. Pokud nepatříte k nejnáročnějším uživatelům vyžadujícím naprostou plynulosti za všech okolností, postačí třeba starší čtyř až šestijádrový procesor AMD Phenom II X4 / X6 nebo některé z výkonnějších dvoujader rodiny Intel Core i3.

Očekávaný Battlefield 4 – špičkový fyzikální engine i destrukce
i Zdroj: PCTuning.cz

Dobrou zprávou je, že po snížení detailů nároky hry na výkon grafické karty výrazně klesnou. Při celkovém nastavení High už Battlefield 4 běží plynule na většině výkonnějších karet, při nastavení Medium i na kartách s výkonem na úrovni současné nižší střední třídy. Pokud máte v počítači ještě pomalejší grafický akcelerátor, budete muset vzít za vděk nejnižším nastavením Low, kdy nároky na výkon grafické karty ještě o něco klesnou.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama