Planet Coaster: Tak se má dělat zábavní park bez hranic!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Planet Coaster: Tak se má dělat zábavní park bez hranic!

Planet Coaster: Tak se má dělat zábavní park bez hranic! | Kapitola 7

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

22. 11. 2016 06:00 22

Seznam kapitol

1. Fenomén jménem RollerCoaster Tycoon 2. Pouťová zábava pro všechny 3. Stavění na míru 4. Na smetišti se lidé tolik nebaví
5. Pohádkový strom 6. Roztomilá, ale pěkná 7. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Zatímco pár nepoučitelných fanoušků zábavních parků nespokojeně frflá nad nedávno vydaným pokračováním série RollerCoaster, jiní si nadšeně užívají všeho, co v něm chybí. Jak to? Souběžně s RollerCoaster Tycoon World totiž vyšel také Planet Coaster, tycoon zábavního parku od tvůrců Elite: Dangerous.

Reklama

Zapomeňme teď úplně na problematiku licencí a boje o značky zavedených herních sérií. Pokud chcete mít doma svého RollerCoaster Tycoona, nekupujte si nový RollerCoaster Tycoon World, ale sáhněte po Planet Coaster.

Planet Coaster působí od začátku do konce jako hra, která byla ušitá na míru všem milovníkům tohoto žánru. Jako by na brainstorming byli zváni fanoušci RollerCoasteru a tvůrci jejich přání plnili podle priority. Jak nám ukázalo třeba dění okolo vydání SimCity z roku 2013 a Cities: Skylines z roku 2015, naslouchání komunitě je jediný správný směr, kterým se při vývoji komerčně úspěšných her mohou tvůrci vydat.

Osobně věřím, že podobný osud, jaký potkal SimCity a Cities: Skylines (tedy vydání „pravověrného“ pokračovatele žánru, který hráčům vnucuje zbytečné prvky a nedosahuje kvalit původní hry a vydání hry, která napodobuje to, co jsme na původních hrách měli tak rádi), potká také RollerCoaster Tycoon World a Planet Coaster. To znamená, že zatímco z RollerCoaster Tycoon World se stane exemplární propadák, Planet Coaster slízne smetanu a stane se prodejním trhákem. Oprávněně. Přináší totiž přesně to, co jsme si už dávno přáli.

Takže utíkejte stavět a užívejte si možnosti Planet Coaster, až se štěstím rozplynete vy nebo vaši návštěvníci.

Planet Coaster: Tak se má dělat zábavní park bez hranic!
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama