Pokaždé jiný zážitek: Stávají se z Androidu nové Windows?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Pokaždé jiný zážitek: Stávají se z Androidu nové Windows?

Pokaždé jiný zážitek: Stávají se z Androidu nové Windows? | Kapitola 5

Michal Rybka

Michal Rybka

23. 11. 2018 21:00 91

Seznam kapitol

1. Značka: Levně 2. Chyby, chyby, chyby 3. Každý sám sobě sám 4. Ta zatracená granularita 5. Normálnější

Rukou mi prošla řada zařízení s Androidem: Drahé kusy byly většinou dobré, u levnějších jsem se naučil pravidelně restartovat – a kvalita těch nejlevnějších je často taková, že se ze slušnosti ani recenzovat nedají. Teoreticky to vypadá jako jeden systém, ale kvalita zážitku se liší výrobce od výrobce. A to je velký problém!

Reklama

Android se mi v mnoha směrech líbí – hlavně proto, že je otevřený, podporuje více hardware a je obecně lépe integrovatelný s PC, protože nemá takové restrikce jako systémy od Apple. Tam je někdy až na hlavu, jak je složité udělat i jednoduché věci, jak jste natvrdo svázáni s tím, pro co se Apple rozhodne a jak nevíte ani dne, ani hodiny, kdy si Apple usmyslí vypojit či odstranit nějakou funkci, či port, na který jste byli navyklí.

Zařízení s Androidem jsou mnohem normálnější, pracují s PC formáty dat mnohem jednodušším způsobem – ale podobně jako u Windows jim to ničí vývojáři výrobců, kteří produkují verze, které jsou někdy jednoduše k vzteku.

Pokaždé jiný zážitek: Stávají se z Androidu nové Windows?
i Zdroj: PCTuning.cz

A pokud se má změnit pohled na Android jako takový, musí se jeho kvalita zlepšit – a tím nemyslím ty modely drahé, lépe udělané a s dostatkem paměti, takže tam občasný problém nevadí, ale i ty levnější, které prostě vypadají, jako by software pro ně spíchl B anebo C tým vývojářů.  

Tam je ten základní problém, protože právě levná zařízení s Androidem jsou ta, se kterými se dostane do kontaktu největší masa uživatelů. Levná zařízení navíc často kupují ti technologiemi nejméně osvícení, takže je důležité, aby dodané aplikace byly jednoduché, přehledné a intuitivní. Nacpat do něčeho Android a nahrát pár free aplikací je možná pro výrobce nenákladné, ale kvalitní uživatelský zážitek to nenahradí.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama