Rage 2: mariňák z Dooma ve světě Mad Maxe – a funguje to!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Rage 2: mariňák z Dooma ve světě Mad Maxe – a funguje to!

Rage 2: mariňák z Dooma ve světě Mad Maxe – a funguje to! | Kapitola 2

Jan Preclík

Jan Preclík

13. 5. 2019 10:00 8

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh Rage universa 3. Plná pustina questů versus hlavní dějová linka 4. Projektové upgrady 5. Upgrady v archách
6. Bojový arzenál rangerů 7. Pustina není jen vyprahlá půda 8. Úžas střídá šílenství 9. Závěr

Tak jsme se dočkali. Po osmi letech přichází Avalanche studios ve spolku s ID Software s druhým dílem postapokalyptické singleplayerovky Rage, brutální akční FPS hry s prvky RPG. Zbystřit by měli fanoušci devadesátek a pecek jako Doom a Mad Max, tato hra je totiž jejich perfektním průsečíkem. A výsledkem je šílená jízda, která stojí za to!

Reklama

Pro zachování celistvosti příběhu se nejprve podíváme na události předchozího dílu. 23. srpna 2029 planetu Zemi zpustošil asteroid s názvem 99942 Apophis, který zničil svět takový, jako známe dnes a z naší modré planety udělal pustinu, v níž se hrstka přeživších slušných lidí potýká s nájezdníky a mutanty lačnícími po troše bohatství a lidské krvi. Planeta Země už zdaleka není tím rájem, kterým bývala.

Rage 2: mariňák z Dooma ve světě Mad Maxe – a funguje to!
i Zdroj: PCTuning.cz

Děj prvního dílu se odehrává v roce 2135, tedy 106 let po této apokalypse. Poručík Nicholas Raine se dostává kvůli selhání systémů z Archy, jednoho z mnoha zařízení, jenž lidstvo před katastrofou vybudovalo, aby zamrazilo vyvolené lidi, kteří se postarají o obnovu života na naší planetě. Nepočítalo však s tím, že by katastrofu někdo přežil a Raine se tak dostává do světa budoucnosti, ve kterém se jen těžce orientuje.

Původně se jeho Archa, stejně jako spousta dalších, neměla nikdy otevřít. O to se postaral generál Martin Cross, který měl celý projekt Eden na povel. Jeho plán byl probudit spolu s ním pouze sympatizující lidi, aby mohli vládnout novému světu, nehostinné pustině, pod trefným jménem „the Authority“. Tehdy však netušil, kdo se mu postaví do cesty.

Rage 2: mariňák z Dooma ve světě Mad Maxe – a funguje to!
i Zdroj: PCTuning.cz

Chvilku poté, co se Raineho Archa otevřela kvůli selhání hlavního systému, je napaden místními bandity. Nebýt Dana Hagara, osadníka pustiny, Raine by jejich útok nikdy nepřežil. Hagar mu se svou rodinou poskytne útočiště a zajistí Rainemu práci, během které zjistí, že Nanotrity (nanostroje), které mu byly vpíchnuty před hibernací, ho obdařily nadlidskou silou.

Rage 2: mariňák z Dooma ve světě Mad Maxe – a funguje to!
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak se později Raine dozvídá od dr. Kvasira, který dříve pracoval pro Authority, má díky tomuto danajskému daru velikou cenu pro jeho bývalého zaměstnavatele, který experimentuje na lidech za účelem vývoje armády zmutované rasy, nejsilnějšího článku potravinového řetězce.

Raine se zároveň stává členem odboje, který přijde s plánem na osvobození svého vůdce, kapitána Marshalla, ze spárů Authority. Tím na sebe však upozorní a vzhledem k tomu, co pro hnutí znamená, musí chtě nechtě opustit Hagarovu rodinu a město Wellspring. Kapitán Marshall mu po svém osvobození vypráví, co se za těch zhruba sto let během jeho hlubokého spánku odehrálo. Od Marshalla, který byl též uveden do stáze před apokalypsou, se dozvídá vše o Crossových záměrech. Jím vytipované Archy se měly otevřít s předstihem, ostatní měly navždy zůstat pod zemí mimo dosah lidstva. Rainova Archa se tak otevřela jen kvůli selhání systému, proto, aby zachránila svého obyvatele.

Rage 2: mariňák z Dooma ve světě Mad Maxe – a funguje to!
i Zdroj: PCTuning.cz

Jakmile se Raine dostane k záznamům o všech pozicích zbylých arch, s Marshallem se rozhodnou všechny ostatní Archy otevřít a ze zbylých přeživších postavit armádu, která se postaví Crossově armádě zla. Hojně kritizovaný příběh prvního dílu končí v okamžiku, kdy Raine vyšla z hlavního centra Authority signál všem ostatním Archám, aby se aktivovaly a vyšly na zemský povrch.

Druhý díl nás zavede do třicet let vzdálené budoucnosti. Po krátkém prologu, ve kterém kapitán Cross vypráví o svých plánech zhacených probuzením arch a o jeho stažení do podzemí, kde se pečlivě připravoval na převzetí nadvlády nad světem, se ocitáte uprostřed bitvy o Vineland.

Rage 2: mariňák z Dooma ve světě Mad Maxe – a funguje to!
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato pevnost je prohrávajícím útočištěm rangerů. Pod početní převahou armády mutantů hnutí Authority se řítí k zemi. Téměř všichni rangeři, včetně jejich šéfové jménem Prowley, umírají. V kůži čerstvého rangera Walkera, případně jeho ženského alterega, oblékáte speciální rangerský armor právě zesnulého Jerseyho, který v souboji doslova ztratil hlavu.

A co čert nechtěl, v kůži jediného přeživšího Walkera jste poslední šancí na záchranu světa před nadvládou hnutí Authority, v němž kvůli genetickým úpravám nezůstala špetka lidskosti. Vzhledem k prakticky nulovým zkušenostem a dovednostem si ale před poslední bitvou musíte osvojit práci s oblekem a získat dovednosti rangera.

Rage 2: mariňák z Dooma ve světě Mad Maxe – a funguje to!
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama