Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: Sony
Herní příslušenství Článek Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end | Kapitola 5

David Jiránek

David Jiránek

13. 9. 2022 06:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Inzone H3 – obsah balení a zpracování 3. Inzone H3 – software, zvuk a hodnocení 4. Inzone H7 – obsah balení a zpracování
5. Inzone H7 – software, připojení, zvuk a výdrž 6. Inzone H9 – zpracování a software 7. Inzone H9 – audio, ANC, výdrž a hodnocení 8. Závěrečné hodnocení

Herní portfolio Sony už dávno nezahrnuje jen konzoli Playstation. Firma stále více cílí také na počítačové hráče, o čemž svědčí stále častější porty konzolových exkluzivit na PC. Obdobný osud potkal i periferie. Inzone je novou rodinou herního příslušenství pro konzolisty i počítačové hráče. Mezi produkty zatím nalezneme sluchátka a monitory. Na první zmíněné jsme se podívali podrobně.

Reklama

Software a připojení

V případě bezdrátových sluchátek už si se softwarem vyhrajeme malinko více. Kromě zvukového profilu, úpravy dynamického rozsahu zvuku a možnosti synchronizovat profily s aplikacemi přibyl ukazatel stavu baterie, Bluetooth a vyvážení zvukových výstupů.

Obdobně jako například SteelSeries i sluchátka Inzone od Sony nabízejí oddělený herní a voice audio. To si lze upravovat pomocí kolébky hlasitosti na sluchátkách, nebo posunutím přepínače v programu Inzone Hub.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

V praxi jde opět o velmi užitečnou vychytávku. Z vlastní zkušenosti vím, že při přidání bas u ekvalizéru nechcete, aby vaši kamarádi na Discordu zněli dunivě. Potřebujete ve hře slyšet každý krok, ale zároveň v méně napjatých chvílích chcete komunikovat se spoluhráči? Stačí změnit vyvážení a během pár sekund slyšíte spoluhráče mnohem lépe.

Inzone Hub ukazuje baterii sluchátek po 25 %, přičemž sluchátka vás na nízký stav baterie upozorní přibližně ve zbývající čtvrtině. Mezi další funkce patří možnost aktivovat a deaktivovat automatické vypínání a zvolit čas, po jaké době se má headset vypnout.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Volit lze také mezi kvalitou zvuku a lepším připojením. V praxi jsem ovšem rozdíly nezaznamenal. Poslední funkce se váže k Bluetooth. Headset umožňuje spárování se dvěma zařízeními zároveň a můžete si nastavit, zda bude Bluetooth po zapnutí sluchátek aktivované, nebo nikoliv, anebo si zapamatuje poslední stav.

Zde je vidět, že software Inzone Hub umožňuje u dražších modelů mnohem více nastavení a v nabídce se dá stále velmi dobře vyznat. Chyběl mi zde jedině konkrétnější ukazatel stavu baterie a opět filtrování pro mikrofon.

Kromě 2,4GHz sítě lze využít také Bluetooth ke spárování dvou zařízení zároveň. Obě přitom mohou hrát přes sebe prakticky neomezeně.

U připojení jsem nicméně zaznamenal v krátké době jeden výpadek, po kterém bylo potřeba sluchátka restartovat. Software také headset při úplně prvním připojení nezaregistroval a byl potřeba restart PC. Toto se stalo v případě obou bezdrátových modelů (H7 a H9).

Zvuk a výdrž

Opět mohu s klidem v duši říct, že Inzone H7 hrají dobře na danou třídu. Zvuk je na poměry bezdrátových sluchátek velmi čistý, při vypnutí není slyšet žádný šum a hráče potěší i certifikace pro Discord (u všech modelů).

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Vokály jsou velmi jasné a vysoké tóny výrobce neudusil kvůli dunivějším basům tak moc, jak to bývá u jiných výrobců. Základní profil je opět relativně vyrovnaný a plochý, přičemž si ho lze snadno upravit pomocí ekvalizéru v Inzone Hub.

Při poslechu jsem nenarazil na jediný žánr, který by sluchátka nezvládala. Vyváženost audia si zkrátka Sony pohlídalo na jedničku a pomáhá tomu i dobrá izolace od okolí. Inzone H7 sice audiofilům nedoporučíte, obyčejný hráč ovšem bude velmi spokojený. Zejména pak musím pochválit basy, pokud jim pořádně přidáte v ekvalizéru. Jedním slovem jsou zkrátka mohutné.

Při hraní her bylo slyšet, odkud přicházejí nepřátelé, každý dunivý pád budovy podtrhoval atmosféru hry a obecně jsem tak neměl námitky. Ostatně univerzálnost sluchátek v oblasti audia podtrhuje fakt, že si u herního výstupu můžete přidat basy a Discord / TeamSpeak vám zůstane oddělený na základním výstupu. V obou případech uslyšíte perfektně.

Mikrofon už je trochu jiná písnička a od H3 se jeho projev liší. Hlas je sice čistší, nicméně mi přišel více robotický. Druhá strana vám rozumět bude, ovšem o nejde o zrovna nejlepší mikrofon k headsetu.

Nakonec zde máme výdrž, která se mění podle způsobu využívání. Já při zapojení k PC a spárování pomocí Bluetooth s telefonem neměl problém dosáhnout čtyř dní, kdy jsem na sobě sluchátka měl okolo deseti hodin. Nabíjení dvakrát do týdne bude zřejmě ideální. Obecně je výdrž srovnatelná s lepšími modely na trhu a nemusíte se bát, že po jednom nebo dvou dnech vám dojde energie.

Hodnocení

Inzone H7 ukazují, že má Sony s výrobou sluchátek dlouhé zkušenosti. Elegantní konstrukce je tentokrát opravdu špičkově zpracovaná a headsetu nechybí řada funkcí navíc. Od dvou audio stop pro hru a chat přes dlouhou výdrž na baterii až po připojení Bluetooth. Za obdobnou cenu nenajdete mnoho sluchátek s podobnou výbavou. Zvukový projev naprosto odpovídá dané ceně a obecně jde o jeden z lepších bezdrátových headsetů v této cenové hladině.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama