Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: Sony
Herní příslušenství Článek Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end | Kapitola 8

David Jiránek

David Jiránek

13. 9. 2022 06:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Inzone H3 – obsah balení a zpracování 3. Inzone H3 – software, zvuk a hodnocení 4. Inzone H7 – obsah balení a zpracování
5. Inzone H7 – software, připojení, zvuk a výdrž 6. Inzone H9 – zpracování a software 7. Inzone H9 – audio, ANC, výdrž a hodnocení 8. Závěrečné hodnocení

Herní portfolio Sony už dávno nezahrnuje jen konzoli Playstation. Firma stále více cílí také na počítačové hráče, o čemž svědčí stále častější porty konzolových exkluzivit na PC. Obdobný osud potkal i periferie. Inzone je novou rodinou herního příslušenství pro konzolisty i počítačové hráče. Mezi produkty zatím nalezneme sluchátka a monitory. Na první zmíněné jsme se podívali podrobně.

Reklama

Závěr

Řada sluchátek Inzone ve výsledku ukazuje, že i na nasyceném trhu stále zbývá prostor pro novinky. Jde zejména o kombinaci funkcí a designu, což zejména bezdrátové modely splňují na výbornou. Sony ve většině případů ukazuje své zkušenosti díky dobré kvalitě zpracování a odpovídajícímu audiu. Opět nejde o headsety pro audiofily, nicméně hráče naprosto dostačující zvuk neurazí.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Celkový design si zaslouží pochvalu. Vsadit u herního příslušenství všechny karty na bílý exteriér s černými doplňky chce odvahu. Většina výrobců volí bílou jako alternativní barvu, Sony ovšem jde opačným proudem. Z hlavy mě napadá snad jen Alienware, který ovšem svými modely herních periferií tolik neprorazil. Sony to má jednodušší díky zavedené značce na poli sluchátek a audia i existenci PlayStationu jako dedikovaného herního hardwaru s dlouholetou tradicí.

Jak tedy Inzone řadu zhodnotit? Na první pokus dobrý! Moje největší kritika směřuje ke zpracování drátového a zároveň nejlevnějšího modelu. U H3 prostě Sony udělalo pár konstrukčních přešlapů, které se v této kategorii neodpouští. Vzhledem k minimálnímu příslušenství a dalším funkcím jde o model, který snad až na design zapadne.

Cena samozřejmě není nízká. Sony Inzone H3 stojí 2 490 Kč, což je za drátový model bez jakékoliv větší funkce navíc celkem dost. Vzhled zde zkrátka nestačí, zvlášť, když kvalita konstrukce nenadchne. Nejde o špatný headset, nicméně si troufnu tvrdit, že na trhu jsou objektivně lepší modely se stejnou cenou.

V případě H7 už jde o jinou pohádku. Bezdrátových sluchátek s podporou pro Bluetooth vedle 2,4 GHz sítě není mnoho a jejich cena je velmi podobná. Inzone H7 k tomu nabízí velmi dobrý software, slušnou výdrž (až dvojnásobnou oproti některé konkurenci) a velmi povedený design. Cena 5 749 Kč za herní headset s touto konektivitou je adekvátní a Inzone H7 patří ke špičce v této kategorii.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning.cz

Pro náročné je tu pak Inzone H9, Když jsem se koukal na porovnání headsetů s bezdrátovým připojením na 2,4 GHz, Bluetooth a ANC, zjistil jsem, že takových modelů je minimum. Něco nabízí Razer (Barracuda Pro), a to je prakticky vše. Jde o headset za 7 499 Kč, jenže jeho unikátní funkce a obecně vysoká kvalita hardwaru i softwaru ospravedlňuje tuto cenovku. Pro někoho to jistě bude nesmyslně velká investice, nicméně o vyhozené peníze ani zdaleka nejde. Inzone H9 jsou jedny z úplně nejlepších herních sluchátek na trhu a Sony bude tuto laťku jen těžko překonávat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama