Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: Sony
Herní příslušenství Článek Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end

David Jiránek

David Jiránek

13. 9. 2022 06:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Inzone H3 – obsah balení a zpracování 3. Inzone H3 – software, zvuk a hodnocení 4. Inzone H7 – obsah balení a zpracování
5. Inzone H7 – software, připojení, zvuk a výdrž 6. Inzone H9 – zpracování a software 7. Inzone H9 – audio, ANC, výdrž a hodnocení 8. Závěrečné hodnocení

Herní portfolio Sony už dávno nezahrnuje jen konzoli Playstation. Firma stále více cílí také na počítačové hráče, o čemž svědčí stále častější porty konzolových exkluzivit na PC. Obdobný osud potkal i periferie. Inzone je novou rodinou herního příslušenství pro konzolisty i počítačové hráče. Mezi produkty zatím nalezneme sluchátka a monitory. Na první zmíněné jsme se podívali podrobně.

Reklama

Konec konzolové exkluzivity

Začneme netradičně u jednoho konce. Když jsem se podíval do knihovny na Steamu, viděl jsem tituly jako Horizon: Zero Dawn, God of War a nového Spider-Mana. Je to jen hrstka z nových her, které už nejsou dostupné pouze na konzoli PlayStation. Ostatně moje srdcovka, Death Stranding, vyšla na PC před pár lety a vlastně jsem hru nikdy na PSku nezapnul. Marketing se změnil a Sony už nechce jen prodávat maximum konzolí. Chce také dostat k hrám maximum hráčů. Tito hráči z velké části sedí u monitorů a před sebou mají klávesnici a myš.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: PlayStation

Počítačové porty konzolových her nejsou ničím novým, ale u Sony se toto stávalo zřídka nebo s větším odstupem po vydání. Toto tempo ovšem znatelně zrychluje a ze Sony je cítit, jak si firma uvědomuje důležitost počítačového trhu. Ostatně i PS Plus doznalo změn, aby se předplatné aspoň trochu mohlo rovnat s Game Passem. Dříve přitom platilo, že obě předplatné přistupují k celé záležitosti jinak.

Právě z těchto důvodů jsem se nedivil, když Sony ukázalo nová sluchátka Inzone. Že si firma troufla i na dva monitory je rovněž logické. V obou případech toto příslušenství připojíte ke konzoli i PC. V podstatě už chybí jen reproduktory, kdežto myš a klávesnici bych vůbec neočekával.

Sluchátka Sony Inzone H3, H7 a H9 – od základu až po úplný high-end
i Zdroj: Sony

Rodina Inzone si půjčuje design od PlayStationu 5 a přidává prvky známé z jiných výrobků Sony. Zde bych zmínil hlavně vyhlášená, avšak drahá sluchátka WH-1000XM5. Jejich nový design se do headsetů Inzone jednoznačně promítl, bohužel už se totéž nedá říci o výrobní kvalitě některých prvků.

Zrod Inzone rodiny je poměrně jasný, pojďme si tedy představit jednotlivé produkty, které v dnešní souhrnné recenzi máme.

Představení Inzone

Řadu Inzone jsme si prvně představili na konci června. Podoba sluchátek už v tu dobu kolovala pár týdnů po internetu. 

Inzone je nová herní značka Sony, ze začátku nabídne trojici sluchátek a dva monitory pro konzolisty i PC hráče
i Zdroj: Sony

Inzone je nová herní značka Sony, ze začátku nabídne trojici sluchátek a dva monitory pro konzolisty i PC hráče

Playstation a příslušenství pro konzoli již nebude jediným herním vybavením, které Sony nabízí. Výrobce totiž ukázal novou…

29. 6. 2022 12:20
1

Headsety H3, H7 a H9 mají celkem jasné rozdíly, které ještě více pocítíte v praxi.

H3 jsou drátová sluchátka na 3,5mm jack, přičemž v balení nechybí přechodka na USB. H7 a H9 zastupují bezdrátové modely, přičemž u H9 nalezneme i aktivní potlačení okolního ruchu. Tato funkce je u herních headsetů velmi ojedinělá. Další rozdíly naleznete v tabulce níže.

Parametry

Inzone H3

Inzone H7

Inzone H9

Cena

 2 490 Kč

5 749 Kč

7 499 Kč

Připojení

3,5mm jack / USB-A

USB-A dongle, Bluetooth

Drivery

40 mm

Frekvence

10 – 20 000 Hz

5 – 20 000 Hz

Prostorový zvuk

7.1

7.1, Tempest 3D

Váha

299 gramů

325 gramů

330 gramů

Výdrž na baterii

x

40 hodin

20 h s ANC, 32 h bez ANC

Aktivní potlačení
okolního ruchu

ne

ano

Z tabulky je znát zejména rychle stoupající cena. H7 stojí více jak dvojnásobek oproti H3 a dávat za vrcholový model přes 7 tisíc rozhodně není málo. Konektivita, funkce i zpracování ovšem odůvodní tuto cenovku. Více v následujících odstavcích.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama